Grootspraak van 1-jarig vogeltje

Jobbird jarigWat zou een verjaardag van Jobbird zijn zonder een ronkend persbericht van de Groningse vacaturesite? Inderdaad, niets! Maar gelukkig kunnen we vertrouwen op Jan-Peter Cruiming die wat dat betreft bijzonder voorspelbaar is. En een ronkend persbericht de wereld in heeft geslingerd.

Wat te denken van deze uitspraak van Cruiming:

We hebben een substantiële bijdrage geleverd aan het weer transparant maken van de Nederlandse arbeidsmarkt.

De belangrijkste vraag is natuurlijk: wat is die bijdrage dan geweest? Want op Jobbird staan vooral vacatures die ook al op andere plaatsen te vinden zijn. Dus heeft Jobbird bijgedragen aan transparantie of juist aan vertroebeling?

Cruiming zeg daar het volgende over:

In Nederland zijn meer dan 1000 vacaturesites, waardoor werkzoekenden en werkgevers elkaar niet meer konden vinden. Met de komst van Jobbird.com is er 1 groot platform gecreëerd, waar je een zo compleet mogelijk aanbod aan vacatures vindt.

Of de overdaad aan vacaturesites ervoor daadwerkelijk voor zorgt dat werkzoekenden en werkgevers elkaar niet meer konden vinden is natuurlijk maar de vraag. Het maakt het leven niet makkelijker; met name voor werkzoekenden. Maar is een extra vacaturesite dan de oplossing? Zeker als nog maar een zeer beperkt deel van alle vacatures op die nieuwe vacaturesite te vinden is? Hoe bevordert dat dan de transparantie?

Niet gehinderd door het leveren van enige bewijslast orakelt Cruiming vrolijk door:

Onze visie van een transparante arbeidsmarkt wordt ook in de praktijk voelbaar

Huh? Hoe dan? Dat zegt Cruiming er niet bij. Wel komt hij met dit juweeltje:

Inmiddels is Jobbird.com ook de enige vacaturesite met een uitgebreide social media integratie. Als je werkgevers en werkzoekenden bij elkaar wilt brengen, kun je niet vast blijven houden aan het traditionele beeld van een vacaturesite. Wij willen flexibel zijn en integreren met andere recruitmentmiddelen. Op deze manier dragen we bij aan een transparante arbeidsmarkt.

Uitgebreide social media integratie? Integreren met andere recruitmentmiddelen? En hoe draagt dat dan bij aan een transparante arbeidsmarkt??

Helaas… grote woorden voldoende, maar antwoorden ontbreken. Laten we het er maar op houden dan het jonge vogeltje nogal jong en onbezonnen is.

Geef een reactie

9 Comments
 • Peter
  says:

  “Inmiddels is Jobbird.com ook de enige vacaturesite met een uitgebreide social media integratie”
  De enige? Sorry hoor, maar welke zichzelf respecterende jobsite zet zijn vacatures nu nog níet uit op social media? Je moet wel heel weinig kennis hebben van recruitment als je dat klakkeloos aanneemt.

 • Doron
  says:

  Er bestaat al weer hele tijd een site die precies hetgene doet waar JPC het altijd maar over heeft, nml het weer transparant maken van de Nederlandse arbeidsmarkt. Die site heet Indeed.

  Traditionele job-boards, hoeveel banen er ook opstaan dragen inderdaad alleen maar bij aan de “vertroebeling”. 

  Ik verwacht dat het niet lang zal duren totdat Indeed, na Frankrijk, UK, Canada en de US ook in NL de grootste site is qua unieke gebruikers/bezoekers. Simpelweg omdat het een site die precies datgene bied waar kandidaten naar op zoek zijn: alle vacaures van het net op 1 site

 • Peter
  says:

  Misschien wil Cruiming iets te snel. Ik moet toegeven ik hoor ze steeds vaker op verjaardagen als men praat over werk en solliciteren. Corporate recruiters komen toch vaak te laat, dan hebben ze al een fortuin uitgegeven aan andere zaken. Dat is natuurlijk weer mooi voor de kleine W&S partijen, die maken zo nog een kans om winst te maken. De freemiums moeten alleen nog een beetje volwassen worden, maar zo te zien hebben ze goed wortel geschoten!
   
   

 • Josephine
  says:

  Beste meneer van jobbird,wanneer kunnen wij de ijskrabbers bestellen?

  voor mijn man een blauwe en ik graag een roze…

  Hieronder een kleine selectie van het aanbod op jobbird…  

  https://webshop.jobbird.com/winkel/jobbird-paraplu/

  https://webshop.jobbird.com/winkel/jobbird-pen/

  Voor de naderende zomer….
  https://webshop.jobbird.com/winkel/jobbird-badlaken/

  Geen kopje meer in je kastje…bestel nu!!!
  https://webshop.jobbird.com/winkel/jobbird-kopjes/
    

    
       
     
    

 • Jeroen
  says:

  Marc,

  Qua marketing een dikke plus voor Jobbird, de branding is in ieder geslaagd: bij de vele klanten waar ik kom zie ik echt overal dat bewuste vogeltje in de vorm van een klok, een mousepad, een drinkbeker, verzin het.  Dat is in ieder geval goed gegaan: of dat nu ook al in de praktijk voelbaar is betwijfel ik want de vele belevingen van mijn klanten gaan niet verder dan blijdschap omtrent het presentje. Niet heel veel corporate recrutiers die ik spreek zijn erg onder de indruk van Jobbird (of van MB, NVB etc.).

  • Marc Drees
   says:

   Mijn huis ligt vol met goodies van Jobbird. Waarvan sommigen met veel plezier worden gebruikt. Zoals een pennenbakje en het reeds halfvergane fleecevest. Maar goodies maken een arbeidsmarkt net zo min transparant als Jobbird.