Indeed overgenomen door Recruit

Logotype IndeedHet gerucht van de overname van Indeed was dus niet uit de lucht gegrepen; de vacature-aggregator wordt overgenomen door Recruit. Recruit is volgens Indeed’s blog:

one of the biggest private companies in Japan, with 22,000 employees and $10 billion in annual revenue.

En daarmee is Recruit een gigantisch (en volstrekt onbekend) bedrijf. Althans, onbekend in deze contreien. Want ik ga er vanuit dat in Azie Recruit een bekende naam is. Het bedrijf houdt zich overigens niet alleen bezig met vacatures maar lijkt in alle onderdelen van online classifieds actief te zijn.

Er zijn geen details bekend van de overnamesom.

Recruit heeft grootse plannen, getuigde deze alinea uit het persbericht:

"Recruit aspires to be the leader in HR and recruitment services worldwide," said Masumi Minegishi, CEO of Recruit. "Our acquisition of Indeed is a critical step in achieving that goal and we are excited to help build on Indeed’s #1 position in job search."

Dat zijn nog eens amibities! World domination!! Hoe Recruit dit met Indeed denkt te gaan realiseren blijft in nevelen gehuld; maar ik ga er vanuit dat we hier binnenkort wel meer over gaan horen. Hoe dan ook, de consolidatieslag van vacature-aggregatoren zet zich dus voort. Waarbij SimplyHired tekenen van een winkeldochter gaat vertonen…

Geef een reactie

9 Comments