Indeed verschijnt waar Jobselectie verdwijnt

Jobselectie heeft het freemium business model van zich afgeschud; als eerste van de freemium vacaturesites. Waarbij het natuurlijk de vraag is of Banenmatch en Jobbird dit voorbeeld gaan volgen. Tegelijkertijd maakt Indeed het mogelijk om gratis vacatures te plaatsen:

Indeed | ads.indeed.com

Krijg nou wat!

Als terzijde even een persoonlijke irritatie. Want wat is dit toch weer voor een volstrekt gemankeerde zin:

Gemakkelijke, snelle opzet waarmee u kwalitatieve kandidaten aantrekt tegen een betaalbare prijs.

Wat is in hemelsnaam een kwalitatieve kandidaat? Wie verzint toch dit soort teksten? Doe normaal!

Afijn, terug naar die gratis plaatsing. Deze is wel heel basaal; getuige onderstaand invulformulier:

Indeed | Plaats vacature

Je vraagt je af in hoeverre deze drempelvrijheid tot misbruik aanleiding gaat geven. Indeed vult de database met discutabele vacatures; werkzoekers worden de dupe.

Maar los van deze vraag is duidelijk dat Indeed probeert op te schuiven in de richting van een vacaturesite. Want ook al noemt Indeed zichzelf al langere tijd een vacaturesite; het feit blijft dat het vooral een vacature-aggregator is met als belangrijkste klanten de echte vacaturesites en grote intermediairs. Die op deze manier hun SEO hebben uitbesteed.

Maar goed, Indeed gaat nu dus ook richting vacaturesite.

Geef een reactie

2 Comments
 • Remco
  says:

  En terecht want Jobselectie en Banenmatch zouden wat mij betreft direct mogen verdwijnen.

  Beide websites en bijbehorende heren maken er een gewoonte van om van de ene op de andere dag een ander businessmodel te hanteren.

  Dat je in 1 dag je free model kan inruilen voor pay-to-post model is echt een schande!! We gaan het eens goed uitvergroten in de pers!

 • Doron
  says:

  Vacatures moeten telefonisch geverifieerd worden (je vult je nummer in, word gebeld en je ontvangt een code). Ik ga ervan uit dat er vervolgens nog een menselijke screening is alhoewel mijn vacature in aan aantal minuten online stond.