Vacaturesite top 10: Jobselectie en Werk.nl

Vacaturemonitor, positiefHet belangrijkste nieuws van deze week komt van Jobselectie die een dag na de verjaardag van collega Jobbird heeft besloten het freemium model achter zich te laten en zich tot pay-to-post vacaturesite om te vormen. En dat terwijl het onvermijdelijke lot van het pay-to-post model zich al jaren aftekent in het dalende marktaandeel van de grote vacaturesites die halsstarrig onder dit model blijven opereren. Niet geheel onbelangrijk was natuurlijk ook de langdurige outage van Werk.nl; als gevolg van ‘server’problemen.

Het volume aan vacatureplaatsingen en het volume aan unieke vacatures is wederom hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Waarmee we de maand september in een positieve stemming verlaten. Een situatie die ook tot een positief resultaat over heel september aanleiding geeft, maar daarover meer in een andere blog posting.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 37 – 39). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 37 – 39). Bron: Jobfeed

Tja, weinig nieuws onder de zon. Jobbird is de nr.1, nog altijd op een te korte afstand gevolgd door Banenmatch. Opvallend is dat Banenmatch onder haar marktaandeel van vorig jaar is gegleden. En daarmee al heel snel de ontwikkeling van de pay-to-post vacaturesites lijkt te volgen. Sign of the times? Hetzelfde is overigens, maar dan aanzienlijk duidelijker, het geval voor Jobselectie. Waarmee deze twee freemium vacaturesites het lot van de pay-to-post lijken te volgen.

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Tja, niet geheel verwonderlijk domineert Werk.nl plotseling het buzzbeeld. Dankzij een outage van meer dan drie dagen is er, vooral op vrijdag, een stortvloed an negatieve buzz geweest. Waardoor Werk.nl van 13% naar 41% stijgt, met een grotendeels negatieve buzz.

Geef een reactie