Jobfox is dood; assets overgenomen door Doostang

Jobfox is nu definitief dood; Doostang heeft de assets van Jobfox overgenomen. Dat was althans het nieuws dat gisteren via Joel Cheesman de wereld in werd geschoten. Maar naar nu blijkt ,zijn die assets al twee weken eerder in handen van Doostang (an exclusive career community that helps elite young professionals accelerate their careers…) gekomen. Want op 21 september ontving ik plotseling een e-mail van ‘Jobfox’:

image

Het adres vond ik opvallend; want Jobfox is in Washington gevestigd; niet in New York. Maar het was dus niet Jobfox die deze e-mail had gestuurd; het was Doostang. Het adres is namelijk waar Doostang is gevestigd.

Volgens het interview tussen Cheesman en Doostang CEO Jefff Berger heeft Doostang de assets van Jobfox overgenomen maar zet het dus niet de business van Jobfox voort. Want dat zou betekenen dat Doostang ook de liabilities van Jobfox overneemt. En dat kan weleens in de papieren lopen. Maar om dan als Jobfox bovenstaande e-mail te sturen maakt de zaak wel bijzonder mistig. Om niet te zeggen bedriegelijk of misleidend. Maar ja, Berger geeft aan dat de overgenomen assets van Jobfox de volgende onderdelen omvatten:

  1. naam en logo
  2. software
  3. data

En dus denkt hij blijkbaar dat het gebruiken van de naam en logo een goed idee is om de Jobfox database te benaderen. Zonder enige uitleg waarom nu ineens,na een zeer lange periode van doodse stilte van de kant van Jobfox, er een dergelijke mail wordt gestuurd.

En het wordt nog erger. Want ga je naar de site van ‘Jobfox’, dan krijg je dit te zien:

image

‘Jobfox’ is op dit moment dus gereduceerd tot een job alert service. Maar als ik op een van de links rechts onderin klik krijg ik ineens iets heel anders te zien:

image 

Skydd? Dus naast Jobfox en Doostang is er nu ook Skydd? Wat zijn dit voor merkwaardige praktijken?

Doostang lijkt de assets van Jobfox zeker ook te hebben overgenomen vanwege de functionaliteit van het werkgeversdeel. Een deel wat volstrekt onzichtbaar is maar waar Doostang blijkbaar mogelijkheden ziet om deze te integreren met de eigen oplossing.

De toekomst zal uitwijzen of en zo ja, op welke wijze, Doostang de assets binnen de eigen oplossing gaat weten te integreren. De eerste tekenen zijn bepaald niet hoopgevend, maar misschien leert Doostang nog van haar fouten.

Geef een reactie

1 Comment