#fail: de vacatures van eBay

verbaasdIn de serie #fail stap ik in de schoenen van een sollicitant en ga ik websites van verschillende bedrijven af op zoek naar een baan. Regelmatig kom ik allerlei problemen tegen zonder ook maar één vacature te hebben bekeken. Een website die vastloopt, gigantische spelfouten en een uiterste sollicitatiedatum die al maanden is verstreken zijn hier enkele voorbeelden van.

Om direct groot uit te pakken besloot ik vandaag de website van eBay nader te bekijken. ‘s Werelds grootste veilingsite wint het in Nederland wellicht niet van concullega Marktplaats, maar werken bij zo’n groot en internationaal bedrijf lijkt mij wel wat.

Mijn zoektocht begint op de (extreem lange) homepage.  Ik kijk bovenin, links, rechts en tenslotte onderaan de pagina maar het tekstje ‘Werken bij’ of ‘Vacatures’ ontbreekt.

eBay0

De meest logische plek om de zoektocht voort te zetten, is door ‘Over eBay’ onderaan de pagina aan te klikken.

eBay1

En zie daar! Het vakje ‘Banen’ staat er ook bij. Ik kan niet wachten om te bekijken of er interessante vacatures tussen staan dus ik klik direct op het woord ‘vacatures’.

eBay2

Oke, interessant! Bij een groot en internationaal bedrijf als eBay kunnen ze niet de goede hyperlink koppelen aan het woord ‘vacatures’. De sollicitant wordt namelijk verrast met een 404 pagina, en de vraag is hoelang dit al aan de gang is.

Zijn er dan helemaal geen vacatures bij eBay? Jawel! Je hebt drie opties om er toch te komen; vervang .html voor .aspx, laat de tekst na .com helemaal weg of ga via de website van PayPal op zoek naar een vacature.

Geef een reactie

3 Comments
 • Henk Esseveld
  says:

  Dank voor jullie onderzoek naar de zichtbaarheid en vindbaarheid van de ebay vacatures. De vacatures van eBay in Nederland en de rest van de wereld zijn te vinden onderaan, bij de ebay community, jobs. Ik zal zeker onze IT afdeling op de hoogte stellen dat de Banen link niet werkt, want uiteraard is dat wel de bedoeling.
  groeten
  Henk Esseveld
  Talent Acquisition Partner eBay

  • Marieke
   says:

   Leuk dat je hebt gereageerd op het artikel, in ieder geval goed dat bij eBay wereldwijd op dezelfde plek de vacatures te vinden zijn. Jullie hebben alleen niet zo’n snelle IT afdeling; inmiddels is er bijna een week verstreken en doet de hyperlink het nog altijd niet.  

 • Bas van de Haterd
  says:

  Ik ben benieuwd wat je nog meer tegenkomt. 

  Het record ‘verstreken vacaturetijd’ dat we bij Digitaal-Werven zijn tegengekomen is overigens 2 jaar! (sluitingsdatum lag nog in 2010). Ik ben benieuwd of je dat record gaat verbreken…