Griekse werkloosheid explodeert in juli tot 25,1% (en eigenlijk veel hoger)

Griekse vlagElstat, het Griekse bureau voor de statistiek, heeft vandaag de werkloosheidscijfers voor juli gepubliceerd. En ook Griekenland heeft nu de onvoorstelbare grens van 25% werkloosheid doorbroken. Met een werkloosheid van 25,1% komt Griekenland nu boven Spanje uit. Laatstgenoemd land rapporteerde (na correctie) over juli namelijk een werkloosheid van 25,0%. Om vervolgens in augustus naar 25,1% stijgen.

Griekenland laat in de afgelopen maanden een explosieve groei van de werkloosheid zien. In maart 2012 was de werkloosheid 22,1%, in april 23,1%, in mei 23,9% en in juni 24,8%. Een groei van gemiddeld 0,9% per maand! Dat de werkloosheid dan ‘maar’ tot 25,1% stijgt in juli is zeer onwaarschijnlijk. En gezien de enorme correcties die Elstat vaak maanden later doorvoert (deze keer zijn de maanden april, mei en juni elk met 0,4% naar boven bijgesteld…) is het meer dan waarschijnlijk dat over enkele maanden de werkloosheid in juli 2012 ook nog eens fors naar boven wordt bijgesteld. De 26% grens komt daardoor nu al in zicht…

Geef een reactie

2 Comments