Jobbird het populairst? Nee, het grootst!

In een persbericht claimt Jobbird de meest populaire vacaturesite van Nederland te zijn en baseert zich daarbij blijkbaar op onderzoek van Jobfeed:

Uit onderzoek van Jobfeed blijkt dat www.jobbird.com momenteel het populairste jobboard van Nederland is. Op nummer 2 staat Monsterboard gevolgd door linkedin.com en nationalevacaturebank.nl.

Alleen…  Jobfeed heeft nog nooit onderzoek gedaan naar de populariteit van vacaturesites… Maar er is wel een artikeltje in Werf& gepubliceerd waar iets over vacature-aantallen wordt geroepen en waar een titel is gebruikt die de oorzaak is van de verwarring:

image

Zou het zomaar kunnen dat Jobbird de titel heeft gelezen, de naam Jobfeed heeft gezien en er vervolgens een persbericht aan heeft besteed? Ja, dat kan. Sterker nog, dat is exact wat er moet zijn gebeurd.

Dat laat onverlet dat Jan-Peter Cruiming (oprichter Jobbird) zijn haan koning laat kraaien:

Oprichter van Jobbird.com Jan-Peter Cruiming laat in zijn reactie weten erg blij te zijn met het nieuws. Cruiming: ‘Het is natuurlijk fantastisch om de grootste te zijn, maar dat Jobbird.com de meest populaire site is, bewijst dat ons concept ook aanslaat en wordt gewaardeerd. Ik wil de grootste en beste vacaturesite van Nederland hebben, waar iedereen snel een baan vindt.’

Alleen is Jobbird dus niet de meest populaire site. Althans, er is geen onderzoek dat hiernaar verwijst. Er is slechts een verwarrende titel in de online versie van Werf&. Met een fout persbericht tot gevolg.

Overigens ga ik zelf niet bepaald vrijuit; enkele dagen geleden publiceerde ik ten onrechte een WC-eend posting naar aanleiding van het persbericht van Jobbird. Waar Jobfeed stond had ik Jobbird gelezen, waardoor het voor mij leek alsof Jobbird onderzoek had gedaan naar haar eigen populariteit om dit vervolgens wereldkundig te maken. Dankzij Textkernel werd ik bewust van mijn blunder waarna ik als een speer de posting verwijderde. Waardoor ik in deze Cruiming een hand kan geven…

Geef een reactie

2 Comments