Vacaturesite top 10: Werk.nl op nummer 1!

Vacaturemonitor, positiefOok in de afgelopen week was Banenmatch weer in het nieuws, hoewel minder overweldigend dan twee weken geleden. Dit keer ging het om de internationale expansie van de voormalige freemium vacaturesite. Banenmatch is voornemens om onder de naam Job-Matcher Europa te gaan veroveren; te beginnen met Duitsland en Belgie.

Over de afgelopen drie weken ligt het unieke vacaturevolume ruim 5% boven het volume over dezelfde periode in 2011. Het verschil in het volume aan vacatureplaatsingen is zelfs nog wat kleiner; dit jaar was het 2,6% hoger. Maar het betekent nog altijd dat oktober 2012 tot zover een duidelijk beter resultaat laat zien dan een jaar geleden. Waar dat vandaan komt mag Joost weten.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 39 – 41). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 39 – 41). Bron: Jobfeed

Kijk eens aan, voor het eerst in tijden staat Werk.nl zomaar op de eerste plaats. Dat is toch wel een bijzondere situatie, hoewel ik me niet kan voorstellen dat dit een lang leven beschoren is. Nog altijd weet Banenmatch zich in de top 3 te handhaven; het is natuurlijk vooral interessant om te zien hoe het de vacaturesite zal zij zich heeft bekeerd tot het pay-to-post model. Verder heeft Joof zich weer eens in de top 10 geworsteld, ten koste van GoudenGidsBanen. .

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Nog altijd weet Werk.nl zich de grootste als het om de social media buzz gaat. En nog atlijd is het negatieve sentiment overweldigend hoewel de oorzaken ondertussen alweer oud nieuws zijn geworden. Maar Werk.nl kennende zullen er ongetwijfeld nieuwe incidenten volgen. Met onafwendbare regelmaat.

Geef een reactie

1 Comment