Wordt JobTrack onderdeel van VNU Vacature Media?

Logo en logotype De Persgroep Het consolidatiespel lijkt maar niet tot zijn einde te komen. De Volskskrant, zelf onderdeel van De Persgroep, meldt vandaag het volgende:

De Persgroep, de uitgever van onder meer de Volkskrant, wil Wegener overnemen. Het Belgisch-Nederlandse mediabedrijf heeft zich gemeld als kandidaatkoper voor de uitgever van regionale kranten, die sinds kort in de etalage staat.

Onderdeel van Wegener is de vacaturesite JobTrack. En onderdeel van De Persgroep is natuurlijk VNU Vacature Media, met daarbinnen vacaturesites Nationale Vacaturebank en Intermediair. Waarmee het logisch is te veronderstellen dat JobTrack hetzij onderdeel van VNU Vacature Media wordt danwel de laatste online recruitment entiteit van Wegener is waar de stekker uit wordt getrokken. Eerder stierven online referral site Spotajob en netwerksite CareerID al een natuurlijke dood.

Ik ga er daarbij gemakshalve vanuit dat bij de onvermijdelijke opsplitsing van Wegener na een overname door De Persgroep er geen interesse zal zijn vanuit de markt om JobTrack over te nemen. Maar ja, je weet natuurlijk nooit hoe een koe een haas vangt. Er is dus een theoretische kans dat zich een koper zou melden voor JobTrack. Een heel kleine en volstrekt theoretische kans. Maar desalniettemin een kans…

Hoe dan ook, de consolidatieslag gaat maar door. In dit geval natuurlijk volledig ingegeven vanuit schaalvergroting en daarmee kostenreductie voor de inkthandel, maar daarmee wordt zomaar een online recruitment entiteit ineens een speelbal. Interessante tijden!

Geef een reactie

2 Comments