Dat is snel! ResumUP geeft carrière advies

Nog geen uur na het plaatsen van het blogje over ResumUP kreeg ik mijn gewenste advies. Dit natuurlijk omdat plotseling massa’s mensen ook een cv hebben aangemaakt na het klikken op mijn linkje… En het advies van ResumUP werkt in de USA maar in Nederland lastiger zal zijn zolang de Nederlandse HR software wereld de hopeloze tabellen van LDC blijft gebruiken.  Het advies dat ResumUp na twee minuten denken gaf op basis van een ingevuld gewenst beroep zag er voor mij als volgt uit:

ResumUP | carriere-advies

Ook werd er iets gezegd over wie mij daar bij kan helpen.

clip_image002[6]

Lang niet slecht wat ze allemaal over deze beroepen en stappen weten te zeggen. En dat komt omdat ResumUP gebruik maakt van O*Net. Zoals wij al jaren worden lastig gevallen met de taxonomie van LDC heeft de VS O*Net. O*Net is een gratis taxonomie die door de Amerikaanse overheid (the U.S. Department of Labor, Employment and Training Administration (USDOL/ETA)) al jaren geleden in leven is geroepen. Maar meer dan dat; zij leveren ook gratis tools om deze taxonomie te kunnen gebruiken.

Nu heb ik het geluk gehad om jaren geleden met deze tools te mogen werken. Het bedrijf waar ik toen werkte (Matchcare) had in die jaren een deel van deze taxonomie vertaald naar het Nederlands waarmee zij toen met hun software vergelijkbare adviezen konden maken als ResumUP.

Voorlopig zullen wij het wel met de beroepen tabellen van LDC moeten doen of naar tools moeten grijpen die op basis van matching, fuzzy of niet, de beroepen op verschillende niveaus en variabelen in kaart proberen te brengen. Een bovenstaand advies zal in het Nederlands zo altijd een hoger prijskaartje zal hebben dan in de VS.

Geef een reactie

2 Comments
 • Herbert Prins
  says:

  @Menno. Dat hangt er vanaf aan wie of wat je het vraagt. Maar ook vaak wie het vraagt Vraag jij het aan mij zeg ik 100 euro per uur. In het bovenstaand systeem is het gratis. Soms zit een dergelijk advies in een traject (reintegratie). Stel je de vraag op een forum bij bv ikki.nl is het ook gratis. 

  De kosten worden bepaald door welke resources worden gebruikt. In mijn geval een luisterend oor en dus mijn tijd. Bij bureau’s vaak het zelfde plus desgewenst testen.

  De kosten van een systeem zijn afhankelijk van oa de kosten van de ontwikkeling het beheer en vaak de licenties die betaalt moeten worden voor geformaliseerde kennis als een taxonomie (zoals LDC) maar ook testdatabase en transactietools.

  Afhankelijk van wie het vraagt zal de leverancier van het advies daar wel of niet een prijs voor rekenen. Vraag jij het aan mij in het cafe luister ik ook en kost het een biertje.

  Ik hoop dat dit is wat je wilde weten?