ResumUP: een plaatje gaat carrière advies geven?

Logotype ResumUPEen curriculum vitae (cv) is nog steeds een belangrijk onderdeel in het sollicitatie proces en voor de meeste recruiters één van de belangrijkste selectiecriteria. Een visueel cv krijgt daar langzaam een rol in. Vooral onder invloed van social media, waar plaatjes een belangrijke rol spelen in de profilering.

ResumUP is één van de tools die de laatste jaren is gelanceerd om een visual cv te maken. ResumUP maakt in een infographic stijl een plaatje van jouw cv. Een plaatje dat je zelf kan aanpassen, delen en pinnen naar hartelust. Last but not least, ResumUP belooft ook straks carrière-advies te geven. Dat advies kan ik goed gebruiken dus ik ben aan de slag gegaan.

 

De start
Als nieuwe gebruiker kom je in een publieke (Engelstalige) omgeving waar je, naast het bekijken van een filmpje ter voorlichting, maar één ding kan doen; jezelf aanmelden met een social media profiel.

ResumUP | Homepage

Voor de voorzichtige mens zijn er onder de “fold” een paar knopjes waar minimale informatie wordt gegeven over het bedrijf.  Goedgelovig als ik ben ga ik door.

Ik “proceed” met mijn Linkedin profiel.

Een plaatje gemaakt
Ieder plaatje geeft een snel zicht op een onderdeel van een cv wat je anders uitsluitend kan opnemen door te lezen. Bij een infographic is door het gebruik van zowel tekst als getallen in een visuele weergave een middenweg ontstaan. Zo kan informatie sneller worden opgenomen.

Op basis van een minuutje pruttelen, nadat ik Linkedin toestemming gaf om mijn informatie te delen met ResumUP, werd de beloofde infographic getoond:

ResumUP | Infographic

Lang niet slecht, leuke kleurtjes. Nadat ik snel wat aanpassingen heb gemaakt was het voor mij al bruikbaar. De hoofdstukjes zijn makkelijk aan te passen en de instellingen  wijzen zich vanzelf.

Een fors minpunt dat ik zag was dat de verschillende profielen (G+, Facebook en Linkedin) nieuwe CV’s aanmaakten (op basis van verschillende e-mail adressen). Dat ik tot nu toe nergens een knop heb ontdekt om mijn profiel te verwijderen vind ik echter het grootste minpunt.

Carrière-advies?
Advies geven is lastig. Helemaal op basis van informatie uit een cv. De tools die ik tot nu toe heb gezien stierven meestal in schoonheid. Wat levert Resumup mij op?

ResumUP | Career Planning

Een teleurstelling, een boodschap dat deze in beta testing is  en het verzoek om meer mensen uit te nodigen, zodat ik het sneller kan zien. Dat laatste doe ik natuurlijk met veel plezier, niemand is graag alléén. Nieuwsgierig ben ik nog steeds maar voorspellen is moeilijk, vooral de toekomst.

Voor mij zal wel blijven gelden als ik een infographic wil krijgen voor een advies: “Sommige deugden zijn slechts zichtbaar in kwelling en andere slechts in voorspoed.” (Joseph Addison).

 

Geef een reactie

6 Comments