Spam mail die op LinkedIn mail lijkt

Even een daad van publiek belang. Het blijkt dat er spam mail wordt gestuurd die op een LinkedIn mail lijkt:

Spam

Let goed op de e-mail van de afzender, die maakt overduidelijk dat het niet om LinkedIn gaat!

Dus niet klikken op enige button of link!

dankzij @TessaFaber

Geef een antwoord

1 Comment
 • Tessa Faber
  says:

  Ik kreeg wat twijfel te horen over deze melding.
  Graag deel ik nog even wat meer info waardoor ik zeker weet dat dit echt spam (of phishing) is:
  1. ik heb al sinds jaar en dag het vinkje uit dat uitnodigingen doorstuurt naar mijn emailadres. Ik krijg zelden mail van Linkedin, alleen van mijn eigen groep en een wekelijkse update, meer niet, want ik zet zo veel mogelijk de mailvinkjes her en der in LI uit, omdat ik er toch dagelijks op ben te vinden. Een mail als deze heb ik dus nooit eerder gezien.
  2. het emailadres van de afzender is van deze screenshot afgevallen (afgesneden) maar het emailadres is dus duidelijk niet van Linkedin. Het is zo’n overduidelijk nepadres met veel nummers, cijfers en jibberish er in en met domeinnaam kinjy.com. 
  3. in de melding staat dat ik 10 dagen geleden een uitnodiging zou hebben ontvangen. Ik zit dagelijks op Linkedin en dagelijks accepteer ik of reageer ik op uitnodigingen. Een uitnodiging zal bij mij zelden langer dan 1 of 2 dagen onopgemerkt gaan en dan zou ik nog de naam herkennen.
  4. Als je genoemde persoon op Linkedin opzoekt, vind je niemand met die functie.
   
  Verder nog een paar dingen die volgens mij op intuïtief level niet kloppen (geen harde feiten dus, just a feeling).  Ik heb nog nooit een mail van Linkedin ontvangen waar hun corporation adres op staat. De knop “ignore privately” heb ik ook nog nooit eerder gezien…  Er staan een paar hyperlinks in, die als je met je cursor er overheen beweegt, een heel ander domein laten zien dan van linkedin. (oh dat laatste is dus wel een feit…)
  Dus I rest my case en hoop dat iedereen gewoon even goed oplet bij mails zoals deze. Zeker als je geen die hard Linkedin bezoeker bent, lijkt het kei-echt. 
  Dank je Marc voor het delen voor het publieke belang 🙂