Dennis Albinus: Europe’s visionary human resource technologist?

Dennis AlbinusWillen we genieten van een stukje extreme hyperbole? Hoor ik daar JA roepen? Mooi, want hier komt ‘ie:

Revl, an online career platform that matches people’s skills, experience, interests and desired work culture with job postings, announced today that Dennis Albinus, Europe’s visionary human resource technologist, will serve as a member of the Board of Directors and assume the position of Chief Executive Officer.

Holy shit! En ik maar denken dat Jan-Peter Cruiming (oprichter Jobbird) de standaard is als het om overdrijving gaat. Maar Albinus doet met dit persbericht over een wisseling van de wacht bij Revl nadrukkelijk een gooi naar de eerste plaats.

Ik ken Dennis Albinus, maar toen ik onderstaande gusher las vroeg ik mij af of het over dezelfde persoon ging:

Dennis’s years of experience as a leader in the online labor market as a CEO, innovator, and technology expert, in addition to his astute business acumen, will guide Revl’s prosperous future.

Dennis developed CPC for the job market in Europe, changing 80% of the existing business models for all job boards. In 2006, he was awarded the “Most Innovative Entrepreneur” in The Netherlands. Today, Dennis’s disruptive concept is considered the gold standard both in Europe and the United States.

His ten years of experience delved into every aspect of human resources for both job seekers and job posters, which gave him a deep understanding of what they want in a site experience and the challenges they face in finding the perfect match.

In 2006, he founded and served as CEO of Job Brokers, which quickly became known as one of Europe’s most groundbreaking HR companies. His development of the CPC model as a cost-efficient, yet highly monetized application, was a first in the industry. Job Brokers serviced 300 publishers, managed 150M monthly impressions and 12M monthly visitors.

Dat Nederland deze captain of industry naar San Fransisco heeft laten vertrekken… Het is een schande!

Maar nu even serieus, dit persbericht maakt dus melding van het feit dat Dennis Albinus is aangesteld als CEO bij Revl, de startup van AamigoO Group die in de VS is gevestigd en nog altijd in (een soort) private beta verkeert. En dat betekent dat er een wisseling van de wacht bij de startup heeft plaatsgevonden. Boyd Sleeman, tot voor kort CEO, is volgens zijn LinkedIn profiel niet langer betrokken bij Revl en AamigoO Group. Hetzelfde geldt voor Koen Bekkering. En dat is natuurlijk wel nieuws!

Geef een reactie

4 Comments
  • Marc Drees
   says:

   Klopt, ik heb Thijs Cobben al aangegeven dat hier sprake is van onbeschaamde zelfpromotie en dat iets dergelijks absoluut niet de bedoeling is. Ik twijfel echter nog of ik het TruQu stuk zal verwijderen. Tenslotte kan het een link zijn in een nog te schrijven artikel op RecruitmentMatters over deze nieuwe site. Dus ik wacht er op dit moment nog even mee.

 • ThijsC
  says:

  Vanochtend kreeg ik zowaar een endorsement op mijn REVL profiel van Dennis: Dennis dank je wel dat je mijn REVL profiel gisteren hebt ge-endorsed! Ik neem aan nav een reactie op https://recruitmentmatters.nl/2012/06/14/aamigoo-lanceert-revl-in-private-beta/ .
  Ik ken je weliswaar niet, en dat blijkt ook wel een beetje uit de lege “endorsement tekst” die ik van je ontving, maar toch een sympathieke geste waarmee ik aan mijn toekomstige opdrachtgevers kan laten zien dat ik wordt aanbevolen door CEOs van veelbelovende SF based startups! Dat straalt super positief op mij af, ik ga onmiddellijk mijn uurtarief verhogen, mijn linkedin opzeggen en mijn relaties vertellen dat ze voortaan maar op REVL moeten kijken! 🙂

  Mensen die een genuanceerd, eerlijk beeld willen krijgen van wat anderen over mij te melden hebben mogen ook een kijkje nemen op mijn TruQu profiel, overigens ook nog steeds in beta en hier en daar heus nog voor verbetering vatbaar waar we met ons team dan ook heel hard voor aan het werk zijn!
  Dat gezegd hebbende stel ik mij 100% garant dat het beeld van mijzelf wat uit de door mij ontvangen reviews aan het ontstaan is voor mij herkenbaar en genuanceerd (dus niet alleen maar positief en met veel details) is. En voor mijzelf was die feedback op punten ook nog wel verassend en leerzaam:
  https://www.truqu.com/profile/thijscobben
  Mocht je de moeite nemen bovenstaand link te bekijken en heb je suggesties voor verbetering laat het me gerust weten. Wil je zelf ook zo’n gaaf profiel met genuanceerde feedback en reviews die je als referentie kan inzetten in je acquisitieproces: je bent van harte welkom om ook een TruQu profiel aan te maken op de beta versie van ons steeds mooier wordende platform!