#fail: totale chaos bij Kraft Foods

verbaasdIn de serie #fail stap ik in de schoenen van een sollicitant en ga ik websites van verschillende bedrijven af op zoek naar een baan. Regelmatig kom ik allerlei problemen tegen zonder ook maar één vacature te hebben bekeken. Een website die vastloopt, gigantische spelfouten en een uiterste sollicitatiedatum die al maanden is verstreken zijn hier enkele voorbeelden van.

Aangezien ik mijn vrije tijd graag doorbreng in de keuken lijkt het mij wel wat om te werken bij Kraft Foods. Dit voedingsmiddelen concern is na Nestlé en PepsiCo de grootste en is ook nog eens beursgenoteerd. Onder meer LU, Milka, Oreo, Cadbury, Toblerone en Philadelphia behoren tot hun merkportfolio.

Op de homepage van Kraft Foods (nu deel van Mondelez International) hoef ik niet lang te zoeken naar de vacatures. Al snel valt me in het kleurige hoofdmenu de knop ‘carrière’ op.

Kraft1

Door op ‘carrière’ te klikken kom je op een vervolgpagina, en daar begint de chaos. Probeer je maar eens door deze waanzinnig slecht geschreven welkomsttekst te worstelen:

Kraft2

Het lijkt of de tekst door Google Translate is vertaald en dat daarna niemand er meer naar heeft gekeken. “Het genieten kan beginnen”, serieus? Maar een slecht geschreven tekst is niet genoeg om mij af te schrikken en ik wil de vacatures wel eens bekijken. Dus ik klik snel in het linkermenu op ‘Zoek een job’.

kraft3

Allereerst: brede horizonten? Volgens de online encyclopedie zijn horizonten herkenbare lagen in een bodemprofiel die te onderscheiden zijn op basis van kleur en korrelgrootte. Het lijkt me niet dat dit hiermee wordt bedoeld. Voor het meervoud van horizon zou ik kiezen voor horizonnen. Daarnaast zit ik op de Nederlandse site van Kraft Foods, dus ik zou verwachten direct de vacatures in Nederland te kunnen bekijken. Maar ze stimuleren om verder te kijken dan de eigen landgrenzen (dan past de tekst brede horizonnen prima). Ik wil in Nederland aan de slag, dus ik klik vanzelfsprekend op Nederland.

kraft4

Nóg een scherm?! Ik kan hier kiezen voor vacatures in Nederland (goh, daar had ik toch net al op geklikt?) of om meer over Kraft Foods in Nederland te lezen. Als ik dat laatste had gewild, dan had ik wel op ‘ons bedrijf’ geklikt in het hoofdmenu. Met lichte tegenzin klik ik dus op de bovenste optie.

kraft5

Helaas, alleen maar internships. Maar wacht eens even, stond er net niet dat de vacatures werden weergegeven in het Nederlands? Volgens mij is in dit scherm alleen de bovenste en onderste regel in onze taal geschreven. Daarnaast heeft Kraft Foods blijkbaar normaal gesproken enorm veel vacatures, dat er een speciaal scrollveld is gemaakt voor alleen dit deel. En wat is CVWarehouse? Maar goed, ik wil toch wel eens kijken wat ik zou kunnen doen bij Kraft Foods, dus klik ik vervolgens op ‘Internship Consumer Insights Chocolate’.

kraft6

Wat gebeurt er nu allemaal?! Volgens mij had ik aangeklikt dat ik in Nederland wilde werken? Voor zover ik weet zijn Nederland en België nog altijd aparte landen. En het is niet alleen deze vacature, alle acht hebben als standplaats Mechelen. Daarnaast is de vacaturetekst geheel in het Engels, terwijl al eerder werd aangegeven dat de vacatures in het Nederlands worden weergegeven.

Ik geef Kraft Foods nog één kans en ik doe een spontane (een wat vreemde woordkeuze) sollicitatie. Dat was naast de acht internships de andere keuze op het vorige scherm.

CVWarehouse_ Solliciteren voor_ Kraft Foods - Spontane sollicitatie_1351198267106

Als ik op ‘Spontane sollicitatie’ klik ga ik direct naar een geheel andere website. De website van het eerder genoemde CVWarehouse. En dan is de maat echt vol. Ik moet extréém veel gegevens achterlaten en ik heb geen idee wat daar allemaal mee wordt gedaan, of wat CVWarehouse überhaupt is. Van het lezen van de gebruikersvoorwaarden krijg ik in ieder geval geen goed gevoel.

Ik hoop dat er binnenkort een vacature bij Kraft Foods online staat voor het opnieuw inrichtingen van de carrière website. Deze huidige website vol onduidelijkheiden over onder andere standplaats en CVWarehouse schrikt mij als sollicitant in ieder geval af.

Geef een reactie

1 Comment
  • Jelle Verdoodt
    says:

    Cvwarehouse is een soort ATS van hier in België.
    Heb je trouwens nergens op de website van Kraft “mijn vacaturewagentje” zien staan? 🙂