Cruiming voorspelt werkloosheid van 13% in 2014

Werkloosheidsontwikkeling volgens CruimingBinnen twee jaar heeft Nederland te maken met een werkloosheid van bijna 13%. Dat is althans de mening van aspirant-kamerlid Jan-Peter Cruiming in zijn laatste persbericht:

In het door Mark Rutte en Diederik Samsom gesloten regeerakkoord, staan ingrijpende wijzigingen voor de arbeidsmarkt. Volgens Jan-Peter Cruiming, oprichter van Jobbird.com en aspirant kamerlid voor de Partij voor de Dieren, gaan de wijzigingen echter lang niet ver genoeg. Hij verwacht binnen 2 jaar meer dan 1 miljoen werklozen.

Jawel, een werkloosheid van meer dan 1 miljoen mensen in een tijdsbestek van nog geen twee jaar. De grafiekk laat zien wat dat betekent.

Nou heb ik bepaald geen hopiumblik op economische ontwikkelingen in de komende jaren, maar een verdubbeling van de werkloosheid in slechts twee jaar staat gelijk aan Griekse toestanden (werkloosheid juli 2010: 12,9%, werkloosheid juli 2012: 25,1%). Niet bijster realistisch. Maar ja, op enig realiteitsgehalte heb ik Cruiming eigenlijk nog nooit weten te betrappen. Wat overigens wel een goede eigenschap zou zijn voor een aspirant-kamerlid.

Geef een reactie

2 Comments
  • Adriana van Schalken | Payroll Works
    says:

    Ondanks het misschien niet realistisch is ziet het er, nu het regeerakkoord bekend is,  niet goed uit voor de arbeidsmarkt. Ik vraag me af of al deze bezuinigingen wel goed zijn voor de arbeidsmarkt. De werkeloosheidsstijging zal dan wel niet naar een miljoen stijgen, maar deze zal wel stijgen. 

  • Toon
    says:

    Nederland is het enige land ter wereld met zo verschrikkelijk veel te idioot om op te noemen jobboards per de beroepsbevolking en ook het enige land ter wereld met een politieke partij voor dieren. Dat je je met het een of met het ander inlaat, is tot daar aan toe, maar ben je bij beiden betrokken, dan ben je echt flink in de war!