Gaat Jobbird nu ook het freemium land verlaten?

imageHardnekkige geruchten van meerdere kanten suggereren dat ook Jobbird op het punt staat het freemium vacaturemodel vaarwel te zeggen. Waarbij het er op lijkt dat de laatste der grote freemiums gaat voor een bedrag van EUR 1 per te plaatsen vacature.

Als dit inderdaad het geval zal blijken te zijn dan hebben de drie voormalige grote freemiums elk een ander business model gekozen:

 • Jobselectie heeft gekozen voor een drietal pakketten (Startup, MKB en Grote bedrijven) met een vast bedrag per maand waarbij onbeperkt toegang tot de cv-database en een variabel aantal te plaatsen vacatures wordt geboden.
 • Banenmatch kies voor een vast bedrag per maand (EUR 50) voor alle diensten (vacatures plaatsen en cv’s zoeken)
 • En Jobbird zou nu dus mogelijk kiezen voor een vast bedrag per vacature, waarbij de cv-database via een separaat abonnement (EUR 295 per maand) wordt aangeboden.

Heeft iemand al een dergelijk aanbod van Jobbird onder de neus gekregen?

Geef een reactie

1 Comment
 • Marc Drees
  says:

  Jobbird, bij monde van Jan-Peter Cruiming ontkent ten stelligste dat er sprake is van een overgang naar een betaalmodel voor reguliere vacatureplaatsingen:

  Is echt onzin. Wellicht door onze mailing ingegeven, dat komende maand (zelfs) onze Topbanen gratis zijn, ivm ons 1-jarig bestaan.
  We zijn dus meer gratis dan ooit! De basis vacatures zijn (en blijven) gratis, en in November zijn ook de Topbanen nog eens gratis.

  En daarmee kunnen we dit gerucht dus blijkbaar begraven. En voor de alerte lezertjes is het ook duidelijk dat een reguliere vacatureplaatsing ook gratis blijft. Waarmee Nederland dus nog altijd een grote, freemium vacaturesite rijk is!