Glassdoor komt er eindelijk aan…

Logo en logotype GlassdoorGlassdoor heeft enkele dagen geleden laten weten een ferme hoeveelheid geld te hebben opgehaald ($20 miljoen in Series D funding) om haar internationale ambities vorm te gaan geven. En dat is opwindend nieuws, want Glassdoor is van plan als eerste West-Europe te gaan veroveren. Jawel, het lijkt er op dat we binnen afzienbare tijd eindelijk kennis kunnen maken met de enige serieuze rating & reviewsite voor werkgevers ter wereld.

En dat is bijzonder slecht nieuws voor de twee nog actieve Nederlandse rating & reviewsites, 360inc (TMG) en RateYourCompany (FNV). Deze twee kunnen het beste nu alvast een piepklein grafje graven en daar stilletjes in gaan liggen. Naast de graven waar CompanyRating, Jobber, Jobinsider en Werkbeoordeling al geruime tijd liggen weg te rotten.

Maar Glassdoor is niet slechts een bedreiging voor deze twee sites…

Glassdoor is namelijk ook uitgegroeid tot een onvervalste vacaturesite. Maar dan eentje van de nieuwe generatie, waarbij user generated content (ratings & reviews, salarisinformatie) en officiele content (van bedrijven en derde partijen) worden samengevoegd om bezoekers oneindig veel meer informatie te verschaffen dan enige vacaturesite op dit moment kan bieden.

Daarmee kan Glassdoor weleens een ferme impact hebben op het online recruitment landschap in ons kikkerlandje. Waarbij niet alleen vacaturesites pijn gaan voelen maar zelfs LinkedIn zich achter de oren zal gaan krabben. Wil je als werkgever iets met Talent branding doen? Dan is LinkedIn natuurlijk niet de aangewezen partij, maar Glassdoor. En voor werkzoekers is Glassdoor past echt een eldorado. Hoewel de site in de afgelopen tijd wel een aantal vreemde trekjes is gaan vertonen; onder meer met Nigeriaanse spamming praktijken via Facebook. Al lijkt deze laatste faux-pas gelukkig alweer achter de rug.

Ik zal binnenkort eens uitgebreider ingaan op de huidige mogelijkheden die Glassdoor werkzoekers biedt en wat dit betekent voor de huidige partijen binnen online recruitment. Dan weten ze in ieder geval wat op ze af komt. Zonder enige hoop om het model van Glassdoor te kopieren overigens… Bij dit type sites is het oprecht een winner takes all principe. En die plek heeft Glassdoor in bezit. Pijnlijk maar helaas de realiteit.

Geef een reactie

5 Comments