Wat is er met BranchOut aan de hand?

BranchOut heeft vanochtend een enorme sprong in het aantal daily active users (DAU) gemaakt. Waar in de afgelopen maand dat aantal rond de 40.000 schommelde ging het zondag al naar meer dan het driedubbele (130.000) om vandaag naar 840.000 te exploderen:

BranchOut: Daily active users (DAU), 7 Oktober 2012 – 5 november 2012. Bron: AppData

BranchOut: Daily active users (DAU), 7 Oktober 2012 – 5 november 2012. Bron: AppData

De site leek juist  bezig aan een langzame glijvlucht richting de onvermijdelijke Deathpool, maar laat ineens een wel zeer merkwaardig teken van leven zien.

De groei is zo extreem dat BranchOut op de nummer 1 positie van snelst groeiende apps op AppData staat, met een groei van 546% ten opzichte van gisteren:

AppData, top gainers today, 5 november 2012

Een zeer onwaarschijnlijke positie voor een zakelijke Facebook app natuurlijk…

Heeft Facebook zich vergist in haar aantallen? Is BranchOut misschien met een geheel nieuwe spamactie van het Facebook ecosysteem begonnen? Of zit er daadwerkelijk leven in de geheel vernieuwde BranchOut applicatie? Dat laatste lijkt me de minst waarschijnlijke optie, maar wat is het dan wel?

Om aan te geven hoe verrassend (en onwaarschijnlijk) de plotselinge groei van BranchOut is, hieronder de grafiek van het aantal maandelijkse actieve gebruikers (MAU) gedurende het jaar:

BranchOut, montly active users (MAU), 1 januari 2012 – 5 november 2012. Bron: Facebook, AppData

BranchOut, montly active users (MAU), 1 januari 2012 – 5 november 2012. Bron: Facebook, AppData

Tot vandaag leek BranchOut op weg naar een MAU van onder de 1 miljoen, waarmee de site full circle zou zijn gegaan binnen het tijdsbestek van een jaar. Een jaar dat begon met een MAU van 920.000. Maar er is iets bijzonders gebeurd waardoor er in 1 dag tijd bijna een verdubbeling van dat MAU-cijfer is opgetreden.

Wie het weet mag het zeggen.

Geef een reactie

3 Comments