Griekse werkloosheid in augustus 2012: 25,4%

Griekse vlagElstat, het Griekse bureau voor de statistiek, heeft vandaag de werkloosheidscijfers voor augustus gepubliceerd. En hoewel de werkloosheid over juli van 25,1% naar 24,8% is bijgesteld, schiet de werkloosheid in augustus alsnog ruim door de 25% grens met 25,4%. Hiermee blijft Griekenland slechts 0,1% achter bij de werkloosheid in Spanje tijdens de maand augustus.

Een jaar geleden stond de werkloosheid in Griekenland nog op 18,4%; in een jaar tijd is de werkloosheid dus met maar liefst 7% gestegen. Ongekend…Overigens staat de jeugdwerkloosheid in augustus op 58%. Een stijging van 13% met een jaar geleden. En de werkloosheid onder 25 – 34 jarigen staat op 32,9%. Wat een kaalslag…

De Griekse arbeidsmarkt is een slagveld. Maar gelukkig ziet de Europese Commissie volgend jaar al een daling van de werkloosheid in Griekenland. Wat zijn het daar toch een stel volstrekte idioten.

Geef een antwoord