Intermediair nu achter alle krantentitels. En vernieuwd

In juni van dit jaar werd duidelijk dat Intermediar de vacaturesite achter de diverse Nederlandse krantentitels van De Persgroep zou gaan worden, en vandaag is het zover. Waarbij Intermediair zichzelf meteen maar even een make-over heeft gegeven. AD en Trouw verwijzen direct naar Intermediair (met een tijdelijke boodschap) en VKbanen heeft dezelfde interface als het vernieuwde Intermediair gekregen, waarbij de eerste keer deze boodschap wordt getoond:

VKbanen met overlay

De homepage
Dit is de vernieuwde homepage van Intermediair/VKbanen:

image

Ter v ergelijking, dit is de oude homepage van Intermediair:

image

En dit is de oude homepage van VKbanen:

image

Als je er een tijdje naar gaat kijken zie je een interessante mix van beide sites, waarbij vooral dfe bijzonder drukke global navigation van Intermediair (en de bizarre positionering van de global navigation van VKbanen) het loodje heeft gelegd.

De nieuwe site is een echt fusion product dus, waarbij de vindbaarheid van de zoekfunctie in mijn optiek achteruit is gegaan. Er worden nu wel, net als bij VKbanen, meerdere zoekingangen naar vacatures (‘top’banen en banen per functiegebied) geboden. De dominantie van werkgerelateerde content is onverminderd hoog, maar de presentatie is wel rustiger geworden ten opzichte van de homepages van het voormalige Intermediair en VKbanen. Het geheel oogt daarmee wat rustiger (witter) en overzichtelijker.

Tegelijkertijd heeft Intermediair haar vacaturevolume weer wat opgeschroefd en staat de site voor het eerste in lange tijd boven de 2.000 vacatures.

Ook in het online recruitmentproces zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd, maar daar ga ik op een later momment nog wat dieper op in.

Geef een reactie

1 Comment