Monster lijkt volstrekt onverkoopbaar geworden

Trumposaurus MonsterHet is bijna niet te geloven, maar Monster heeft tijdens de rapportage van de cijfers over het derde kwartaal niet kunnen melden over de nu al meer dan 8 maanden durende zoektocht naar een koper. En daarmee kan het bedrijf zonder enige twijfel definitief als winkeldochter worden gekwalificeerd. Niemand wil het bedrijf in haar huidige vorm (en tegen de juiste prijs) overnemen. Sal Iannuzzi (CEO) is volgens onderstaande uitspraak ook tot dit inzicht gekomen:

While our strategic alternatives review is ongoing and we remain committed to maximizing value for shareholders, today we are announcing a series of actions designed to increase the Company’s profitability and strengthen its core profitable markets,”

Ocharme, ze gaan na 8 maanden vergeefs leuren de etalage oppoetsen in de ijdele hoop om alsnog tot een verkoop te komen.

En die maatregelen zijn als volgt:

  • Pursuing a sale of ChinaHR and classifying the asset as held for sale in third quarter financial results. As a result, ChinaHR is excluded from third quarter continuing operations and prior results have been restated to reflect this change. The Company reported a non-cash asset impairment charge and deferred tax asset write-off of $225 million related to ChinaHR in the GAAP operating results.
  • Evaluating all options for developing markets and substantially curtailing the losses incurred in those markets.
  • Continuing and accelerating the redeployment of expenses into marketing and sales in Monster’s core markets, while reducing the run rate of operating expenses.

Monster gaat zichzelf blijkbaar in overzichtelijke moten zagen en vervolgens selectief delen afstoten. Waarbij het beeld van een verstokte roker die langzaam steeds meer lichaamsdelen moet laten amputeren om maar in leven te blijven onwillekeurig bij mij opkomt.

Monster heeft tot op heden bij het zoeken naar een koper maar liefst $3,3 miljoen verjubeld. En het bedrijf heeft daar helemaal niets tegenover staan. Of het moet een beschadigd blazoen zijn. En wat te denken van de verkoop van Indeed aan Recruit, naar verluid voor een bedrag boven de $1 miljard. Een bedrag waar Monster alleen nog maar van kan dromen, terwijl het oorspronkelijk de bedoeling was om voor aanzienlijk meer dan $1 miljard te worden overgenomen. Kort na de melding dat Monster te koop stond ging het zelfs over bedragen rond de $15 per aandeel; gisteren sloot het aandeel Monster op $5,71… Waarmee de beurswaarde van de site tot $675 miljoen is gezakt. En dat terwijl de omzet dit jaar ondertussen op $877 miljoen staat… Hoe is het mogelijk.

Sal Iannuzzi heeft na vandaag in mijn optiek geen enkele houdbaarheid meer als CEO. Zeker als de koers van het aandeel vandaag op de beurs een koersval gaat maken als gevolg van de (alweer) tegenvallende cijfers over het derde kwartaal. Dit na teleurstellende resultaten over het eerste kwartaal en het 2e kwartaal. De omzet over het 3e kwartaal was namelijk 11% lager dan de omzet in het 3e kwartaal van 2011. De ineenstorting van Monster gaat onverkort door. Een ineenstorting die nu ook wordt verwoord door het ontbreken van enig vooruitzicht voor het 4e kwartaal:

In light of the continued global economic weakness and actions announced today, the Company will not be providing guidance for bookings and revenues at this time.

Tsja…

Verdwenen zijn alle verhalen over de successen van 6Sense, SeeMore, BeKnown. Verdwenen zijn ook de verhalen over het veroveren van de overheidsmarkt. Persbericht en financiele achtergrondinformatie zijn bijna spartaans in de informatievoorziening. Er lijkt geen enkel geloof meer in eigen kunnen en daarmee geen enkele illusie over een mogelijke toekomst. Het is voorbij. Monster lijkt zelf de trekker te hebben overgehaald en de aasgieren zitten geduldig te wachten tot het stuiptrekkende lijk haar laatste adem uitblaast…

Mag ik de Career Tools hebben?

Geef een reactie

7 Comments