#fail: werken bij Free Record Shop

VerbaasdIn de serie #fail stap ik in de schoenen van een sollicitant en ga ik websites van verschillende bedrijven af op zoek naar een baan. Regelmatig kom ik allerlei problemen tegen zonder ook maar één vacature te hebben bekeken. Een website die vastloopt, gigantische spelfouten en een uiterste sollicitatiedatum die al maanden is verstreken zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze week zou ik graag willen werken bij Free Record Shop. Ik koop zeer regelmatig DVD’s, mijn verzameling telt ondertussen ongeveer 400 films en tv-series, dus een eventuele werknemerskorting zou niet slecht uitkomen.

Om de vacatures te bekijken, scroll ik eerst helemaal naar de onderkant van de pagina. Onder het kopje ‘Winkels’ kan ik naar de vacatures. Overigens heeft dit menu wat mij betreft niet de meest logische indeling; onder ‘Winkels’ staat ook Winkelzoeker, Saldochecker Cadeaucard, Persberichten, Bedrijfsgegevens en Geschiedenis. Wellicht een idee om de laatste drie samen met de vacatures te plaatsen onder ‘Over Free Record Shop’.

 

FRS.NL – 24_7 Online je Blu-ray, DVD, Muziek, Games, Boeken en e-Books kopen._1352458346319

Maar dat is verder geen obstakel, ik klik gewoon snel op Vacatures.

 

FRS2

Hm, apart vacatureoverzicht. Er zijn slechts twee vacatures, waarvan één bij Expo (hoort dat bij FRS?). De andere vacature is voor een stageplaats. Meer informatie over de vacatures dan dit kun je niet krijgen, er is namelijk geen mogelijkheid om op de functies te klikken! Hoe je moet solliciteren en wat de kwalificaties voor de functies zijn kun je dus ook niet achterhalen. Daarnaast bevind je je opeens onder het kopje ‘WinkelACTIES’ op de website, terwijl het woord vacatures eerder nog onder ‘Winkels’ stond.

Vorige week las ik het nieuwsbericht dat Free Record Shop in 2014 weer winstgevend moet zijn. Ervan uitgaande dat er dan ook meer vacatures zijn, is het wellicht een idee om een deel van die winst in een degelijke vacaturewebsite te investeren.

Geef een reactie

5 Comments
 • Marieke Drees
  says:

  Dan kijk je niet goed, de tweede afbeelding was destijds de gehele pagina. Op beide functies kon je niet klikken. Er was verdere een enkele informatie beschikbaar hoe het is om bij Free Record Shop te werken. De sollicitatie-ervaring was daarmee inderdaad heel kort. Een gemiste kans dus voor Free Record Shop! 
  Overigens is RecruitmentMatters geen nieuwssite, dus blogs hoeven ook geen nieuwswaarde te hebben. 

 • Martin
  says:

  Ik heb inderdaad kennisgenomen van de afbeelding, echter betreft dit exact dezelfde website als ten tijde van jouw artikel. Vergeef me mijn sarcasme, maar je artikel vind ik plat, kort door de bocht en van weinig nieuwswaarde. Daarnaast ben ik van mening dat een “sollicitatie-ervaring” meer omvat dan uitsluitend kijken “of je een vacature op een website kunt vinden”. Ik denk dan ook dat het artikel met name iets vertelt over jou als “potentiele sollicitant” en nagenoeg niets over FRS.

 • Martin
  says:

  — Quote Marieke —
  De andere vacature is voor een stageplaats. Meer informatie over de vacatures dan dit kun je niet krijgen
  — end —

  Voor Marieke: Een onderlijnde tekst staat vaak voor een ‘hyperlink’, als je er dan met de muis op klikt komt je op een pagina met ‘in de link genoemde’ relevante informatie, zo ook bij de vacatures op frs.nl en dat ziet er dan zo uit:

  https://www.freerecordshop.nl/INTERSHOP/web/WFS/shop-frs_nl-Site/nl_NL/-/EUR/ShowDynamicTemplate-Frame?DynamicTemplate=frs_nl/vacatures

  Helaas voor jou niet meer dan een stageplaats, maar ‘meer informatie’ is er dus wel degelijk. Succes verder met het vinden van een baan!

  • Marieke Drees
   says:

   Zoals je waarschijnlijk kunt zien in de afbeeldingen die ik bij dit bericht heb geplaatst, is dat de lay-out van de pagina is gewijzigd. In de tijd dat ik de website bezocht was er geen hyperlink (ja zelfs ik weet hoe dat werkt). 
   Mijn blogs gaan over de sollicitatie-ervaring. Deze was bij Free Record Shop ronduit slecht. Geen mogelijkheid om door te klikken en geen verdere informatie. Dat ze daar ondertussen iets aan hebben gedaan, hoera!
    
    

 • Martin
  says:

  Wat is dit nou voor een achterlijk artikel dan? Het doel; ogenschijnlijk aangeven dat de schrijver van het artikel (Marieke Drees) niet veel moeite heeft ondernomen verder te zoeken en kennelijk geen genoegen kan nemen met het feit dat er ‘blijkbaar’ niet meer beschikbare vacatures zijn.

  Bijzonder detail is overigens dat haar de ‘werknemerskorting’ wel zou uitkomen en als motivatie voor het solliciteren naar een evt. functie wordt aangedragen. Hilarisch gewoon! Mooie journalistiek hoor Marieke! #LOL