ORACLE certified professional

WERK.nl

Buzz, voorpret, iedereen had er zin in om met zoveel hotshots bij elkaar te komen. Op basis van onze inzending voor de iHR competitie waren we ter waarde van duizenden euro’s uitgenodigd voor hrtech, de place to be voor tout c-level hr, snoepwinkel voor ons en onze iHR rivalen. Als kers op de taart nodigde Oracle ons uit voor een exclusief diner.

Dronken van geluk
Op hrtech, the day after, was iedereen het er over eens, Oracle weet hoe je een groep mensen in de watten legt. In dit geval in het tweesterren restaurant Ciel Bleu, op de 23e etage van het Okura hotel te Amsterdam. De genodigden die het klaarspeelden ook op dag twee acte de presence te geven op de conferentie gloeiden ongegeneerd na.

Business centric
Lekker eten, vermaak en, niet onbelangrijk, interessante mensen aan tafel. Bij mijn aanmelding bleek ik tussen de vele gangen door conversatie te kunnen gaan maken met een dame van Shell, het enige bedrijf in de top van Neerlands favoriete werkgevers dat nog geen gebruik maakt van ons platform. Dat kon dan meteen als pitch dienen.

Uit de kast
Nou, lieve lezertjes, jullie begrijpen wel dat ik voor de gelegenheid alles uit de kast heb gehaald. Mijn LinkedIn profiel gepimpt, mijn felstblauwe overhemd – dat ik al jaren draag als ik per se modieus over moet komen – gesteven, de haren geknipt, het gelaat geschoren en voor de spiegel flink geoefend op interessant kijken, met één opgetrokken wenkbrauw en een halve frons. Vanuit de provincie op naar het mondaine Amsterdam. Here I come, baby!

Als je voor een dubbeltje geboren bent
Ruim op tijd, meteen na de iHR competitie, besloot ik mij te melden bij de Oracle stand. Een uiterst goed gekleed verkopertje, vroeg ik waar ik me moest melden voor het etentje. Hij bekeek mijn overhemd, vervolgens mij en pakte toen de lijst met genodigden. Hij vroeg hoeveel medewerkers mijn bedrijf heeft. Bij het vernemen van het antwoord vertelde hij dat de lijst vol was en definitief. Met zijn strenge designbrillenblik in mijn rug, droop ik af, een eenzame, lange avond tegemoet in een grote, enge stad.

Epiloog
Gisteren kreeg ik weer een uitnodiging binnen van Oracle, voor een exclusief diner. Wat zal ik doen?

Geef een reactie

4 Comments
 • Henry Barenholz
  says:

  Beste Dirk,
   
  Ik ben verantwoordelijk voor Oracle’s HCM business in de Benelux en ook de organisator van het EXECUTIVE DINNER waar jij naar refereert.
  1) Het diner was bedoeld voor HR Executives, niet voor partners en/of leveranciers.  Jij valt dus niet binnen deze doelgroep.
  2) Die doelgroep was ook duidelijk gemeld in de uitnodiging
  3) Jouw aanmelding kwam 24 of 48 uur voordat het diner plaats heeft gevonden en je hebt ook nooit een confirmatie ontvangen van ons
  4) Het diner was overigens niet alleen vol, maar we hebben reeds voor het event/diner, HR Executives moeten laten weten, dat we inderdaad vol zaten. Zo simpel is het.
  Last but not least, dit was niet een “etentje” om het eten, maar tijdens het diner is er gesproken over een aantal topics, die de huidige HR Executives op dit moment bezig houden. Ook dit was vooraf gecommuniceerd. Dit is ALLE aanwezigen zo goed bevallen (met name ook de zakelijk discussie) dat men heeft gevraagd om met deze executives (en eventueel aan te vullen met nieuwe/andere HR Executives) vaker bij elkaar te komen
  Mocht je behoefte hebben om hier verder met mij over te praten, dan kun je altijd contact met me opnemen. Je mag dit ook best op een forum plaatsten, maar ik denk niet dat je hier veel mee zal bereiken ten aanzien van je eigen gewin.
  Met vriendelijke groeten,
   
  Henry Barenholz

  • Dirk Goossens
   says:

   De uitnodiging was gericht aan iedereen, ‘with particular interest to HR-executives’. Dus partners en leveranciers werden niet expliciet uitgesloten. Niet dat ik partner of leverancier bén.
    
   Mijn aanmelding kwam ruim een week voor het diner binnen, daarin moet ik je corrigeren, maar het klopt dat ik geen confirmatie heb ontvangen. Een afwijzing ook niet.
    
   Ten aanzien van mijn gewin ben ik volledig met je eens dat ik hiermee niets bereik. Integendeel. Volgens mij profileer ik me als een gekrenkt, klein mannetje dat ad hominem uithaalt.
    
   Wat vond je van mijn stukje?