Monster is (wederom) onverkoopbaar

grafzerkIn de serie geruchten rondom de (on)verkoop(baarheid) van Monster heeft Bloomberg er weer eentje. In dit geval is het gerucht dat zowel TPG Capital als Apollo Global Management LLC zich hebben afgemeld als potentiele kopers.Volgens two people familiar with the matter. Net als Bain Capital LLC en Onex Corp overigens. Waarschijnlijk is de prijs die Monster voor zichzelf vraagt nog altijd veel te hoog. En met een lagere trendende beurskoers wordt het gat tussen realiteit en hoop alleen maar groter.

Randle Reece (analist bij Avondale Partners LLC) geeft Monster daarom het volgende (ongevraagde) advies:

Cost cuts aren’t enough to turn around the company. Monster needs to find new sources of revenue growth and be more creative with advertising, rather than waiting for the economy to revive a stock price that had fallen by 30 percent in the past year before today, he said. Monster should also consider acquisitions to expand its online job-search technology and advertising options.

Whoehaha! Monster moet zelf op zoek naar partijen om die over te nemen? Dat zal zeker gaan lukken met een beurskoers van onder de $6….

Geef een reactie