Randstad: blame it on Sandy

orkaanVoor iedereen die het nog niet wist; in de VS is kort geleden een orkaan voorbij gekomen met de naam Sandy. Hoewel in Azie dit soort natuurrampen veel meer menselijk leed veroorzaken, was Sandy natuurlijk aanzienlijk groter nieuws; tenslotte gaat het wel om de VS… En daarmee vormt Sandy ook een fantastisch excuus om teleurstellende resultaten aan op te hangen. Ook Randstad gebruikt de orkaan met grote gretigheid:

Revenue in North America was at the same level as last year and it was partly impacted by the effects of hurricane Sandy.

Natuurlijk… Overigens is het in een Sandy-loos Europa een stuk slechter gesteld met de uitzender:

The trends that were discussed in our Q3 press release have continued into Q4 2012. In October revenue per working day decreased by 6% organically.
Revenue in North America was at the same level as last year and it was partly impacted by the effects of hurricane Sandy. In Europe the gradual slowdown, as witnessed in the third quarter, continued in October (-/-9%). The Netherlands and Belgium declined at a similar level as in September whereas the decline in France (-/-14%) and Germany (-/-9%) was more pronounced.

Dat belooft niet veel goeds voor de ABU-cijfers die aanstaande dinsdag worden gepubliceerd. Ik voorspel een zware storm…

Geef een reactie