Alleverkoopbanen: Aanhouder hoort te verliezen

Logotype AlleverkoopbanenIn het voorjaar van 2010 was daar de dertien in een dozijn vacaturesite NUbeschikbaar, die ondertussen alweer geruime tijd ter ziele is. En sinds kort is er Alleverkoopbanen. Deze site heeft dezelfde kans op succes die ik 2,5 jaar geleden NUbeschikbaar gaf: geen enkele.

Wat de twee sites met elkaar gemeen hebben? Deeworx.

NUbeschikbaar.nl is eigendom van Deeworx BV, met als enig aandeelhouder Monart Investments BV. Enig bestuurder van Monart Investments is Arthur Balabrega.

En daarmee toont Balabrega zich in ieder geval een aanhouder. Maar wel eentje die het ene kansloze model voor het andere foute model inwisselt. Want Alleverkoopbanen hanteert een bijzonder fout model voor een aggregator; het probeert werkzoekenden gegevens af te snoepen alvorens de vacature te tonen.

En dat ziet er zo uit:

image

Schurkachtig dus. Een vacature bij MedWay mag via Alleverkoopbanen alleen worden bekeken als de werkzoeker eerst gegevens achterlaat. Pure phishing dus. Daarnaast vult Alleverkoopbanen haar vacaturevolume aan met vacatures van Indeed.

Alleverkoopbanen hoort in ieder geval geen blijvertje te zijn.

Geef een antwoord

1 Comment
  • Arthur
    says:

    Het is de kritiek die ons scherp houdt, en in alle eerlijkheid wensen we deze elke dag wel te ontvangen. Tenslotte is de weg naar perfectie dan het kortst.
    Wij hebben ervoor gezorgd dat werkzoekenden zich niet hoeven te registreren en direct worden doorverwezen bij die vacatures waar dat gewenst is.
    Kortom Marc, bedankt voor je feedback.