Waarom neemt USG-topman Rob Zandbergen ontslag in België?

CEO Rob Zandbergen heeft zich teruggetrokken als directeur van alle Belgische dochterlabels van uitzendbedrijf USG People. Dat blijkt uit een reeks meldingen in het Belgische Staatsblad. Ook zijn RvB-collega’s Hubert Vanhoe en Eric de Jong namen ontslag uit de Belgische USG-dochters waar zij zitting in hadden. Het gaat om Unique, USG HR Forces, USG Legal Forces en meer plaatselijke dochtermaatschappijen.

En ook om de voornaamste dochter Start People, zoals blijkt uit deze screenshot:

image

Vanwaar deze mysterieuze ontslagronde?

Reorganisatie?
Eerdere (en veel vroegere) soortgelijke meldingen in het Belgisch Staatsblad betreffen het ontslag van voorgangers Ron Icke en Herman van Campenhout, die respectievelijk in 2009 en 2010 bij USG People ontslagen werden. Die publicaties in het Staatsblad volgden destijds op de formele bekendmaking door de holding in Almere. Dat USG People geen bericht heeft gegeven van en eventueel ontslag van Zandbergen als CEO, doet vermoeden dat het hier enkel gaat om een reorganisatie van de Belgische dochter-BV’s.

Zandbergen is volgens het Staatsblad bovendien nog altijd bestuurder van USG People Belgium NV. Ook van de Nederlandse NV, zo vonden wij in het Nederlandse Handelsregister.

Zandbergen heeft nog niet op vragen van RecruitmentMatters gereageerd.

Later meer…

Geef een reactie

2 Comments