Escrow regeling voor W&S bureaus

Logo JobEscrowMet JobEscrow hebben we er een ‘verzekeraar’ in online recruitmentland bij:

JobEscrow believes Recruiters should be paid more but the earn out of contingent fees should be contingent on the tenure of the new hire. With this in mind we applied the process of progress payments through escrow to the contingent recruiting model and created a system that pays out to the recruiter monthly if their hire is retained.

Nu bestaat er allang een praktijk dat (een deel van) de fee door het werving- en selectiebureau wordt terugbetaald indien de kandidaat binnen een bepaalde termijn bij de werkgever vertrekt. Maar dat is een afspraak tussen twee partijen waarbij in geval van een dispuut een gang naar de rechter de enige manier is om je recht te halen. Via een escrow regeling bij een derde partij zou dit, althans in theorie, eenvoudiger moeten zijn. En deze regeling kost de werkgever $410 per in te vullen vacature. Waarmee JobEscrow zich als een soort verzekeraar opwerpt.

Ik ben benieuwd…

Geef een reactie