Revl komt eindelijk uit private beta

Logotype RevlIk weet niet of ik de enige was die zo langzamerhand begon te twijfelen of Revl ooit het daglicht zou zien, maar gisteren heeft de site dan eindelijk de deuren officieel geopend, na meer dan vijf maanden in private beta te zijn geweest. Maar in die vijf maanden is er dan ook heel wat gebeurd.

Zo werd de site door AamigoO Group omschreven in een persbericht in mei van dit jaar:

REVL is een online platform dat mensen de mogelijkheid biedt een persoonlijk ‘merk’ en carrièrepad te ontwikkelen.

Maar er lijkt zich in de tussentijd een tranformatie te hebben voorgedaan. Want in de persblitz die volgde op de lancering worden woorden als Job Platform en a new kind of job site gebruikt. Een fundamentele verandering van de positionering. Verder zijn Boyd Sleeman en Koen Bekkering niet langer betrokken bij Revl en heeft Dennis Albinus (Europe’s visionary human resource technologist) de positie van CEO overgenomen van Sleeman.

Vandaag een kijkje in wat Revl zegt te zijn, morgen een evaluatie van de site.

Wat is Revl?
Voordat ik me bezig ga houden met de looks van Revl, eerst even enige informatie over wat Revl wil zijn:

Albinus wants job seekers to build their profiles on Revl, which is coming out of beta today. Obviously, many people already do that on LinkedIn, but Albinus argued that the existing site mostly serves older, white-collar workers. […] Revl is aiming for that younger crowd, as well other folks who may be reentering the job market, such as military veterans.

Hiermee is Revl overigens geen job platform of een new kind of job site maar een concurrent van LinkedIn. Maar wacht:

So what makes Revl different from LinkedIn? Well, one of the main ideas is to go beyond the resume and present a more complete picture of a job applicant. So users can start out by connecting their Facebook and Twitter profiles, but they expand on that information by adding projects they’ve worked on, relevant photos and videos, and a section for “things I like”.

Hmmm… het onderscheid met LinkedIn blijft nog altijd onduidelijk. De vraag is dus; waarom zou iemand een profiel op Revl maken? Hier is het antwoord van Revl:

Once the profile is completed, REVL rolls up their sleeves and gets to work. Instead of job hunters spending endless hours on job boards trying to find the right job, jobs come to them. Imagine getting up in the morning, turning on your computer and finding on the REVL website a host of job opportunities just waiting for you!

Dus zegt Revl eigenlijk dat het een cv-database is? Waarmee Revl zich dus uitsluitend richt op actieve werkzoekers? Wat betekent dat Revl dus eigenlijk een concurrent voor vacaturesites wil zijn? Confused? Dan ben je niet de enige…

En waar komen die job opportunities eigenlijk vandaan?:

The job listings actually come from partner sites, starting with 5 million listings from Indeed and SimplyHired

Overigens meldt het persbericht een aanzienlijk hoger getal: over 7 million available jobs at their disposal from strategic job board partnerships.

Is dat voldoende voor de jongere doelgroep om zich massaal op Revl in te gaan schrijven? Mocht dat niet het geval zijn dan zijn nog de toekomstplannen van Revl:

Moving forward, Albinus said he wants to add an “app store” that offers more help for job seekers, for example, by recommending classes and skills that will help them get the jobs they want. He’s also looking to integrate directly with company hiring systems.

Dat laatste is natuurlijk waar AamigoO Services een belangrijke rol had moeten gaan spelen. Maar van AamigoO Services is al geruime tijd niets meer vernomen. Wat ook weer niets hoeft te betekenen, tenslotte heeft Revl er ook een verdomd lange tijd over gedaan om te verschijnen. Dus wie weet…

Ik ben na lezing van het persbericht en het artikel op TechCrunch behoorlijk in de war geraakt. Ik heb geen idee wat Revl nou eigenlijk wil zijn. Is het een LinkedIn alternatief voor een jongere doelgroep (lees: de Facebook generatie waar BranchOut natuurlijk al hijgerig achteraan zit)? Is het een soort vacaturesite 3.0? Ik heb eerlijk gezegd geen idee. De enige manier om dit op te lossen is door te ontdekken wat Revl op dit moment is. En dat is voer voor een evaluatie waar ik morgen verslag van doe.

Geef een antwoord

7 Comments