#MYE12: Warren Hammond

Warren HammondNa jaren en jaren bedelen is het dan eindelijk zover. Ik ben aanwezig op het Monster Year Event. En dat mag gerust een mijlpaaltje in mijn bloggersbestaan worden genoemd. Natuurlijk heb ik moeten beloven het netjes te houden, maar wat is een belofte tegenwoordig nog waard? Een snelle blik naar Griekenland geeft hier een sluitend antwoord op.

Het Monster Year Event kent een meer dan interessante line-up, met natuurlijk Warren Hammond (MD Monsterboard) als spreekstalmeester die introductie en afsluiting zal verzorgen, Willem Vermeend die zijn visie over de huidige en toekomstige arbeidsmarkt gaat geven en een tweetal sessies (waarbij ik een sessie met Jonathan Campbell en een live debat over schaarste en internationaal werven) ga volgen. Of ik ook over alle sessies iets zal schrijven hangt natuurlijk sterk af van de kwaliteit. Maar ik heb goede hoop…

Maar opgelet, Hammond gaat beginnen.

Overigens had ik uit het programma begrepen dat zijn voordracht 45 minuten zou zijn, maar ik had een half uur inlooptijd even niet meegerekend… Dus eigenlijk is het slechts een voordracht van 15 minuten wat natuurlijk vooral een welkom aan alle aanwezigen en een overzicht van het event betreft. Hammond spreekt over de Eurocrisis en probeert er een crisis van vertrouwen van te maken. Wat natuurlijk van belang is voor de budgetten van klanten en prospects die komend jaar natuurlijk vacatures moeten plaatsen en cv’s moeten zoeken.

Mijn stiekeme hoop dat Hammond iets zal zeggen over de huidige situatie waarin Monster verkeert. Het liefst dat Monster is overgenomen; of iets dergelijks. Helaas is dat er niet van gekomen. Maar goed, je mag natuurlijk altijd blijven hopen. Wel een kleine nieuwsfeit: in januari 2013 lanceert Monsterboard 6Sense officieel in Nederland.

In de kleine chat tussen Hammond en Vermeend voorafgaand aan zijn praatje (terwijl de microfoons aan stonden) gaf Vermeend overigens een inzicht in zijn wereldbeeld toen hij aangaf dat de arbeidsmarkt in de VS booming was… Come again?

Overigens is Hammond een uitstekende spreker die volgens mij zijn spiekblaadjes helemaal niet nodig heeft. Ben ik netjes geweest of niet?

Geef een reactie