Harvey Nash Benelux ziet vraag naar detachering groeien

Logotype Harvey NashOndanks een slappe Europese markt voor detachering en contractbeheer, weet Harvey Nash te groeien in de Benelux. Dat meldde het bedrijf gisteren in een persbericht. Het bedrijf heeft het over een ‘voortgezette robuuste vraag naar detachering, vooral in de Benelux en Duitsland, waardoor het jaarresultaat waarschijnlijk beter wordt dan verwacht.’

En dat is opmerkelijk. Een echte groeimarkt is de detachering niet en sinds de consolidatie van rechtstreekse concurrenten Corso en Source onder de vlag van Aamigoo – dat deze week meldde onder prijsdruk gebukt te gaan – is de concurrentie voor Harvey Nash heviger geworden. Toch lijkt zelfverklaard Benelux-marktleider Harvey Nash stabiele groei te boeken. Afgelopen zomer rapporteerde Harvey Nash nog een omzetgroei in Nederland van 2 procent, ondanks een ‘extreem competitieve markt voor managed services’ waardoor klanten in staat waren ‘aanzienlijk margeverminderingen voor het outsourcen van hun recruitment- en payrollingprocessen’ te bewerkstellingen.

Minder marge dus. Maar de omzet lijkt dit jaar stabiel te blijven.

Omzetgroei (yoy) Harvey Nash Nederland 2008 t/m H1-2012

Omzetgroei (yoy) Harvey Nash Nederland 2008 t/m H1-2012

Vorig jaar zette Harvey Nash in Nederland EUR 191 miljoen om met contractbeheer en in mindere mate detachering. De omzet die het bedrijf in de Nederlandse markt genereert is goed voor ongeveer eenderde van de totale omzet van Harvey Nash.

Geef een antwoord