Vacaturesite top 10: december begint slecht

Vacaturemonitor, negatiefWaar Jobbird in de afgelopen weken een indrukwekkend gat wist te slaan met de concurrentie is daar deze keer nauwelijks iets van te merken. Wat uitsluitend veroorzaakt wordt door de het inzakken van het marktaandeel van Jobbird; van bijna 8% naar 6,5%. Waarmee de site ook voor de eerste keer onder haar marktaandeel van vorig jaar duikt.

Over de afgelopen drie weken ligt het unieke vacaturevolume maar liefst 12,2% lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Het volume aan vacatureplaatsingen is zelfs nog iets lager: -15,4%. De maand december is daarmee wel bijzonder slecht begonnen.

 

 

 

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 46 – 48). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 46 – 48). Bron: Jobfeed

Het enorme verschil tussen Jobbird en de eerstvolgende sites wat in voorgaande weken kon worden geconstateerd is deze keer als sneeuw voor de zon verdwenen. Niet dankzij de opkomst van de andere sites, maar door het inzakken van het marktaandeel van Jobbird. De site gaat van 7,9% naar 6,5%; een enorme daling.

Verder maakt Vacaturevijver weer een keer haar opwachting in de Vacaturesite top 10. De aggregator site van Adver-online heeft collega-aggregator site DOVAjobs van Ranstad

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Werk.nl heeft de meeste social buzz en natuurlijk ook het hoogste negatieve sentiment. Zonder zoveel negatief sentiment zou Werk.nl overigens een stuk lager eindigen. Zomaar wat quotes:

 • wauw ik kijk 1x op werk.nl. Werkzaamheden aan werk.nl. Op zaterdag 1 december is werk.nl van 7.00 tot 15.00 uur niet bereikbaar.
 • Komt dit bekend voor? ‘Door een storing is #werk.nl momenteel niet bereikbaar.’ Gebeurt veel te vaak.
 • Wat een K U T site is die werk.nl #bah
 • Oh fuck werk.nl doet het alweer niet. Wat een stelletje prutzers.
Geef een reactie

2 Comments
 • Andre Engels
  says:

  Om het negatieve sentiment van werk.nl nog wat schrijnender te maken: Hier een sample van berichten die als ‘positief sentiment’ geclassificeerd zijn:
  “Werk.nl werkt op dit moment niet… beetje ironisch is het wel 🙂 werktniet.nl nog vrij anders?”
  “Ja ik riskeerde het niet ivm mijn ww. Gewoon netjes elke week mijn sollicitatie activiteiten bijwerken en bij mijn documenten oploaden. Gaat prima. Alleen het vacature gedeelte van werk.nl vind ik zwaar knudde. ”
  “Toch leuk dat Werk.nl de vacatures bij mijn oude werkgever elke keer 100% passend vindt”
  “yesssss ik heb mijn cv (taak waar ik nog 5 dagen de tijd voor had) kunnen bijwerken op werk.nl. Het is eindelijk gelukt nadat Patrick Ahles cookies heeft weggegooid O.O”