Werk.nl wast na zondag nog witter(?)

Aanstaande zondagavond is het dan eindelijk zover! Nee, geen pakjesavond, tenslotte is de Goedheiligman dan allang weer in Spanje aangekomen. Nee, ik heb het over het vernieuwde Werk.nl. Nou ja, vernieuwd is ook weer zo overdreven. Het gaat om de al lange tijd geleden aangekondigde tweede stap in de verbetering van de matchkwaliteit. En daarvoor gaat Werk.nl meer dan 48 uur op zwart:

Werk.nl aankondiging down-time

Vanaf zondagavond 18:00 zit ik als een bonobo op de F5 toets te klikken om die fonkelnieuwe matchfunctie als een van de eersten te aanschouwen. Ik ben me toch benieuwd!

Overigens heeft Werk.nl de verrassing al een beetje verpest, want dit is wat de site zegt over de op handen zijnde verbetering bij het zoeken naar vacatures:

Verbeteringen Werk.nl

Dat zoeken in één veld kan nu overigens ook al, dus dat is geen verbetering ten opzichte van de huidige situatie. Het direct tonen van het aantal vacatures bij het ingeven van een zoekterm is wel een verbetering, evenals het uitbreiden van het aantal verfijningsmogelijkheden.

Verbijsterend blijft wel het gemis aan een vacature verzendservice bij Werk.nl. Een simpele e-mail service waardoor ik nieuwe vacatures ontvang die voldoen aan mijn zoekcriteria. Niet te vinden op de site. Waarom toch niet?

Nou maar hopen dat Werk.nl naast de genoemde verbeteringen ook wat aan de kwaliteit van de echte zoekfunctionaliteit heeft gedaan. Want dat was in de tussentijdse update huilen met de pet op. En er zijn signalen dat die zoekfunctionaliteit daadwerkelijk is verbeterd. Maar eerst zien en dan pas geloven.

En daarmee weet ik dus wat ik aanstaande zondagavond ga doen.

Geef een antwoord

1 Comment