#fail: solliciteren bij Haribo

verbaasd In de serie #fail stap ik in de schoenen van een sollicitant en ga ik websites van verschillende bedrijven af op zoek naar een baan. Regelmatig kom ik allerlei problemen tegen zonder ook maar één vacature te hebben bekeken. Een website die vastloopt, gigantische spelfouten en een uiterste sollicitatiedatum die al maanden is verstreken zijn hier enkele voorbeelden van.

Deze week leek het mij een goed idee om te solliciteren bij Haribo. Dé snoepfabrikant, bekend van de gummibeertjes, heeft een Nederlandse vestiging in Breda. Hoe leuk zou het zijn om te kunnen werken in ‘the happy world of Haribo!’?

Als ik binnen kom op de homepage van Haribo valt me direct één ding op: er wordt nog steeds reclame gemaakt voor de Haribo actie voor Sint Maarten. Inmiddels is dit bijna een maand geleden, niet erg actueel dus! Maar ik kom voor de vacatures, en die kan ik onderaan de pagina vinden.

HARIBO - het land van de Goudberen, Goudbeertjes, Goudbeer, Color-Rado, Tropi-Frutti, Phantasia - Info, Nieuws en Prijzen_1354877981848

Ik klik snel op ‘Carrière’ en kom uit op de pagina voor een afstudeerstage. Niet helemaal logisch. Blijkbaar zijn er geen gewone vacatures, bestaat er geen basispagina en is er geen mogelijkheid tot een open sollicitatie.

haribo1

 

Maar nu ik er toch ben, ben ik wel benieuwd naar de afstudeeropdracht. De tekst is niet erg uitgebreid, dus klik ik op ‘interesse?’. Maar.. dat kan niet! Of het woord staat er voor de sier, of ze zijn ‘m vergeten klikbaar te maken. Dan maar contact met Haribo opnemen.

haribo2

 

Hm… Als ik contact wil opnemen over de afstudeeropdracht kom ik op de reguliere contactpagina terecht, terwijl ik zat te wachten tot outlook automatisch zou openen. Hopelijk staat er dan in ieder geval wel ‘vacatures’ bij de aanvraag opties.

haribo3

Niet dus. De enige logische optie is ‘overige’, ik moet daarna een hoop gegevens invullen en kan vervolgens alleen een vraag stellen.

haribo4

Maar dan valt me iets op: Uw contactpersoon bij Haribo. Misschien staat daar wel de juiste persoon bij om te mailen over vacatures en stageopdrachten.

haribo6

Totaal verkeerd gedacht. Het enige wat ik hier kan vinden is de ondernemingsvorm, het BTW nummer en het postadres. Helaas!

Het gaat dit keer alleen om een afstudeerstage maar ik ben benieuwd of er iets anders gebeurt als er een ‘gewone’ vacature wordt toegevoegd. Ik houd het in de gaten!

Geef een reactie