Vacaturesite top 10: het voelt steeds killer aan

Vacaturemonitor, negatiefDe maand december begon niet bepaald florissant en in de eerste volledige week van de maand is het er niet beter op geworden. Over de afgelopen drie weken ligt het unieke vacaturevolume maar liefst 12,7% lager dan in dezelfde periode vorig jaar. Het volume aan vacatureplaatsingen ligt zelfs nog een stuk lager en komt uit op -17,9%.

Daarmee lijken we op weg naar een maand waarbij het unieke vacaturevolume rond de 10% lager zal uitkomen in vergelijking met vorig jaar en waarbij heel 2012 rond de 7% lager uit zal komen. Geen jaar van enig herstel, maar wie dat had verwacht was waarschijnlijk allang betrapt op het roken van hopium.

 

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 47 – 49). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 47 – 49). Bron: Jobfeed

Jobbird zakt nog iets verder in waardoor de top 10 niet langer lijkt te worden gedomineerd door de laatste freemium vacaturesite. Verder is het opvallend om te constateren dat Nationale Vacaturebank de derde plaatst heeft gegrepen; ten koste van Werk.nl. Laatstgenoemde site maakt overigens en wel zeer grote duikeling in marktaandeel ten opzichte van vorig jaar; van iets meer dan 6% naar iets meer dan 3%; bijna een halvering dus…

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Werk.nl heeft niet langer de meeste social buzz en dat komt met name omdat de omvang van het negatieve sentiment is gedaald. Wat natuurlijk een positieve situatie is voor Werk.nl, ware het niet dat in absolute aantallen het aantal negatieve berichten nog altijd het gecombineerde aantal negatieve berichten van alle andere sites in de top 10 ver overstijgt…

En als toetje ook nog even de hoeveelheid social media buzz over vacatures (over de afgelopen 30 dagen) waarbij er ook iets is gezegd over de locatie. Waarom? Gewoon, omdat het kan. En omdat het best wel interessant is:

image

Geef een antwoord