#123mobile: Gamification in de electrotechniek

Logotype 123mobileJan-Willem Weijers (Croon Elektrotechniek) is HR manager Infra bij Croon Electrotechniek en zodoende verantwoordelijk voor het personeelsbeleid. Met name door de grote uitstroom van 65+’ers en de lagere instroom vanuit het onderwijs heeft Croon doen besluiten hier actief op in te spelen.

Electro. Wie kent het nog? Ik zie mezelf, lang geleden (want zo piepjong ben ik dus niet Marc) met die rode snoertjes spelen en tot grote irritatie van mijn ouders de metalen uiteinden minutenlang tegen elkaar aan houden.

Voor de jongeren onder ons, electro (althans de versie waar ik het over heb) is een spel waarbij je op een bord twee velden hebt. Deze velden bevatten plaatjes. Elke plaatje heeft een overeenkomstig plaatje aan in het andere veld. De uitdaging is het vinden van de juiste combinaties. Mocht dit niet duidelijk zijn, lees dan verder.

Om de jeugd zo vroeg mogelijk bekend te laten worden met de wereld van de electrotechniek, heeft Croon een spel gemaakt voor mobiele apparaten: Connectro. Dit spel kan gebruikt worden in het onderwijs op verschillende niveaus. Het principe is nog steeds hetzelfde: zoek de juiste combinaties.

In dit geval gaat het echter verder dan het voorgeschoteld krijgen van een blad met plaatjes. Je kunt zelf je bladen maken, aangeven welke plaatjes bij elkaar horen en zodoende je eigen lesmateriaal maken. Het wordt niet alleen gebruikt voor lesmateriaal, maar ook puur voor vermaak. Een duidelijke uitleg vind je in dit filmpje.

Door dit spel te koppelen aan een mobiel apparaat, en dus ook het internet, is het makkelijk toegankelijk voor mensen door heel het land, over heel de wereld.

Helaas is het nog te vroeg om met concrete resultaten te komen. Die houden we nog van Jan-Willem te goed.

De initële insteek is natuurlijk om het spel te gebruiken binnen de wereld van electrotechniek, maar ik zie veel meer mogelijkheden: vind de juiste Twitter-gebruikersnaam bij de Twitter-avatar, maak een combinatie tussen CV en vacature, en ga zo maar door. Iemand nog ideeën?

Dit gastblog is geschreven door Laurens Tienkamp, de beste event gastblogger van Nederland

Geef een antwoord