Share-Your-Search-Sunday

Bloggen over search is een ding, het delen van search een tweede. Daarmee kom je snel te dicht bij de concurrentiegevoeligheid die bij recruitment lijkt te horen. Nu kun je je afvragen of het om de search of de approach gaat, maar toch. Daar staat tegen over dat we natuurlijk een hele hoop dingen kunnen delen die iedereen wat tijd scheelt. In een vlaag van altruistische verstandsverbijstering heb ik zo vlak voor kerst mijn bookmarks eens nageplozen. Hieronder dus wat time wasters die je hopelijk helpen. Niet perse wereld schokkende boolean, maar een aantal queries die je nu zelf niet meer hoeft te typen/bouwen/researchen. Pay it forward en geef anderen een search kerstkadootje in de comments…

Alle EU memberstates in het engels

(Austria OR Belgium OR Bulgaria OR Cyprus OR Czech OR Denmark OR Estonia OR Finland OR France OR Germany OR Gibraltar OR Greece OR Hungary OR Ireland OR Italy OR Latvia OR Lithuania OR Luxembourg OR Malta OR Netherlands OR Poland OR Portugal OR Romania OR Slovakia OR Slovenia OR Spain OR Sweden OR “United Kingdom” OR UK)

“Engineer” in alle Europese talen

(ingeniaria OR инженер OR enginyer OR inženýr OR ingeniør OR ingenieur OR engineer OR insinööri OR ingénieur OR enxeñeiro OR Ingenieur OR μηχανικός OR mérnök OR verkfræðingur OR ingegnere OR inženieris OR inžinierius OR инженер OR inġinier OR ingeniør OR inżynier OR engenheiro OR inginer OR инжењер OR inžinier OR inženir OR ingeniero OR ingenjör)

“Developer” in alle Europese talen

(developer OR предприемач OR revelador OR vývojka OR developer OR ontwikkelaar OR developer OR kehittäjä OR promoteur OR revelador OR Entwickler OR προγραμματιστή OR fejlesztő OR verktaki OR sviluppatore OR attīstītājs OR ryškalas OR инвеститорот OR iżviluppatur OR utvikler OR wywoływacz OR revelador OR dezvoltator OR развијач OR vývojka OR razvijalec OR revelador OR utvecklare)

Happy hunting!

Geef een antwoord

3 Comments
 • Jan Bernhart
  says:

  Thomas,
   
  Dat kan ik cijfermatig niet onderbouwen, maar mijn indruk is wel dat iig de response-rate veel hoger is. Ik hoop vanavond een blog af te ronden waarin ik response rates behandel nav eigen onderzoek, maar daar zit deze groep niet in.

 • Jan Bernhart
  says:

  Kon ik goed gebruiken Thomas, dank je wel.
  Om ook wat bij te dragen; typ binnen linkedin in advanced search eens:

   
  zoekwoord AND (“nieuwe uitdaging” OR available OR beschikbaar OR “new challange” OR “new job” OR “nieuwe baan”) -recruiter -recruitment

  (En vervang dat zoekwoord voor het vakgebied waar je in zoekt).