Banenmatch begaat ferme uitglijder

spamStel ik ben een werving- en selectiebureau en ik plaats een vacature op een vacaturesite. Vervolgens ontvang ik een reactie op die vacature. Dat is natuurlijk fijn. Tot blijkt dat het niet om een sollicitant gaat maar om een reclameboodschap van een andere vacaturesite. Dan krijg je toch een lichtelijk rood waas voor de ogen. Want dit is niets anders dan spam.

De andere vacaturesite is in dit geval Banenmatch die het sollicitatiekanaal voor kandidaten vervuilt door haar eigen diensten aan te prijzen bij intermediairs. Ik vraag me af of deze vacaturesite zich beseft dat de reputatieschade die ze zichzelf toebrengt niet opweegt tegen de paar opdrachten die mogelijk op deze manier kunnen worden binnengehaald. Eens te meer omdat in dit specifieke geval het betreffende werving- en selectiebureau al klant is van Banenmatch…

Dit is overigens de (krankzinnig lange) spam die door Banenmatch met een ‘sollicitatie’ wordt verstuurd:

image

De afsluiter is in dit specifieke geval wel heel bijzonder… Je eigen klant spammen en tegelijkertijd zeggen dat je trots op je klanten bent. Fout, fout, fout.

Deze situatie roept overigens een vervolgvraag op. Is dit een praktijk die door meerdere vacaturesites wordt gehanteerd?

Geef een antwoord

4 Comments
 • Volger
  says:

  @Marc,

  Naast mijn vraag over Job-Matcher.de viel mij het volgende al enige tijd op: De oprichters van Banenmatch waren erg betrokken bij dit blog, maar nu is het stil… verdacht stil. Op bovenstaand bericht hadden zij een jaar geleden binnen een minuut gereageerd; eens?.

  Via LinkedIn kan ik hen overigens niet meer linken met Banenmatch; weet jij hier meer van?

  • Marc Drees
   says:

   Niet zo handig om op drie verschillende artikelen over een en hetzelfde onderwerp te reageren, maakt de discussie er niet eenvoudiger op…
    
   Er wordt druk gekookt  in de Banenmatch keuken; dat is het enige wat ik er op dit moment over kan zeggen. Wat en wanneer Banenmatch naar buiten gaat brengen is geheel aan hen. Tot die tijd is het vooral afwachten geblazen.