Vacaturesite top 10: Werk.nl, Werk.nl, Werk.nl

Vacaturemonitor, negatiefAfgelopen week was natuurlijk de week van de implementatie van de ‘verbeterde’ versie van Werk.nl. En dat heeft zijn sporen achtergelaten. Zo geeft Jobfeed een sterk vertekend beeld van het vacaturevolume bij Werk.nl, ongetwijfeld vanwege een of andere herindexering van de database waardoor oude vacatures weer als nieuw worden gezien door het algoritme van Jobfeed. En verder was afgelopen zaterdag een uitzending van RTL nieuws over Werk.nl; met een zeer zichtbaar effect op de social media buzz van de site tot gevolg.

Het volume aan vacatureplaatsingen is ondanks de te hoge score van de afgelopen week alsnog 12,7% lager dan een jaar geleden. Na correctie zal dit aantal dus nog lager blijken te zijn. Het aantal unieke vacatures ligt zelfs meer dan 30% lager dan in dezelfde periode van 2011.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 48 – 50). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2011 – 2012 (week 48 – 50). Bron: Jobfeed

Werk.nl neemt de eerste plaats over van Jobbird, maar dit is dus naar alle waarschijnlijkheid slechts het gevolg van een technisch issue naar aanleiding van de aanpassingen die aan Werk.nl zijn uitgevoerd in het vorige weekend. Verder is er niet veel te melden; het rijtje usual suspects staat op de bekende plaatsen. Rustig en kalm richting het einde van 2012

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

En Werk.nl staat weer aan de top van de ranglijst met vanzelfsprekend ook een bijzonder hoog percentage negatief sentiment. Het effect van de uitzending van RTL nieuws is per direct zichtbaar in de social media buzz, waarbij overigens kan worden gesteld dat het daadwerkelijk negatieve sentiment nog aanzienlijk hoger ligt dan hier getoond. Zoals bekend kan Coosto niet overweg met ironie en sarcasme.

En als toetje ook nog even de hoeveelheid social media buzz over vacatures (over de afgelopen 30 dagen) waarbij er ook iets is gezegd over de locatie. Waarom? Gewoon, omdat het kan. En omdat het best wel interessant is:

image

Geef een reactie

2 Comments