Griekenland is er wel heel slecht aan toe

Elstat, de Griekse CBS, heeft vandaag de cijfers van de Griekse retailsector gepubliceerd. En hoewel Griekenland ondertussen al voor de derde (of is het de vierde?) keer is gered, zijn de Griekse consumenten duidelijk een andere mening toegedaan. In een jaar tijd is de volume-index van de retailsector met maar liefst 18,1% gekrompen; met benzine en kleding & schoeisel als negatieve uitschieters met meer dan 25% krimp. En zelfs op voedsel wordt fors bezuinigd (-13,5%):

turnover index in retail: October 2012

Bedenk dan ook nog even dat de inflatie in Griekenland over de afgelopen maanden 2,9% is en het beeld wordt nog schrijnender. Maar gelukkig is Griekenland gered dankzij de standvastigheid van de andere Eurolanden…

Volgend jaar een Serious Request actie voor onze mede-Eurozoneburgers?

Geef een antwoord