Een nieuw jaar, een nieuwe steunoperatie?

Griekse vlagHet is nog maar heel kort geleden dat Griekenland voor de derde keer is gered, maar de vierde keer lijkt er alweer aan te komen. Dit keer zijn het (wederom) de Griekse banken die nog zeer recent een enorme hoeveelheid geld mochten ontvangen, maar naar nu blijkt nog meer geld nodig zullen hebben:

Nonperforming loans soared in 2012, with bank officials estimating the rise at some 50 percent on an annual basis.

Officials say that NPLs came close to 24 percent of all loans at the end of December, from 16 percent in December 2011, while all bad loans come to a considerable 55 billion euros. This means that the sum of NPLs exceeds the total of the funds set aside for the recapitalization of the local credit system, which amount to 50 billion.

Jawel, de steunoperatie van EUR 50 miljard is onvoldoende. Er moet nu al EUR 5 miljard bij. En dan is het nog de vraag hoever het percentage slechte leningen in 2013 verder gaat stijgen. Want voor je het weet moeten er nog een aantal miljarden bij.

Geef een antwoord