Faillissementen in december 2012

FaillissementenHet aantal faillissementen van uitzenders en werving & selectiebureaus is in december 2012 fors gestegen; na in november spectaculair te zijn gedaald naar slechts 5 faillissementen in een maand. Het aantal faillissementen in december (17) is een vrij normaal aantal te noemen, hoewel het aantal per maand vrij fors kan varieren.

De jaartrend is nog steeds dalend en staat nu op een gemiddelde van 16,3 per maand; dichtbij het aantal faillissementen van afgelopen maand dus. Hiermee lijkt het bijzonder lage aantal faillissementen in november een uitzondering, maar het is natuurlijk nog volstrekt ongewis wat het jaar 2013 voor ons in petto heeft.

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend gemiddeld maandvolume, januari 2007 – december 2012

Aantal faillissementen per maand en obv. voortschrijdend gemiddeld maandvolume, januari 2007 – december 2012

De scherpe daling van de jaartrend als gevolg van het extreem lage aantal faillissementen in november is dus weer grotendeels tot staan gebracht, hoewel er nog altijd sprake is van een daling. Maar met een scherp oplopende werkloosheid en een zich continuerende daling van het vacaturevolume is het nauwelijks te verwachten dat deze daling van het aantal faillissementen zich in de komende maanden zal gaan doorzetten.

De grafiek is gebaseerd op de faillissementsinformatie van Faillissementen.com. De cijfers betreffen bedrijven binnen de SBI-code 78(Arbeidsbemiddeling/uitzendbureau’s/personeelsbehoefte) die in de database van Faillissementen.com als failliet staan geregistreerd.

Geef een antwoord