Hoe gaat het eigenlijk met de VS?

DoodVoor eenieder die bereid is heel, heel even stil te staan en na te denken wat dit betekent voor de gezondheid van de Amerikaanse arbeidsmarkt, en daarmee de gezondheid van de Amerikaanse economie, hier een haarscherpe analyse van ZeroHedge naar aanleiding van de laatste werkloosheidscijfers van de VS:

A good jobs report? Sure, if one is 55 and over. In December the American jobs gerontocracy continued its relentless course, and […] since Obama’s first term, some 2.7 million jobs in the 16-55 year old category have been lost. The "offset": 4 million jobs for Americans between 55 and 69. For all those young people graduating from college (with $150,000 in student loans) who are unable to get a job, here is our advice: tell your parents, and grandparents, to retire already. Oh wait, they can’t because Bernanke destroyed their savings. Oops – better luck next time

Drie gigantische problemen in slechts één alinea gefileerd. Chapeau!

En nu kan iedereen weer rustig net doen alsof het de goede kant op gaat met de wereldeconomie. Doorlopen, hier is niets te zien…

Geef een reactie