Vacaturesite top 10: Joof.nl duwt LinkedIn uit top 10

Vacaturemonitor, negatiefHet zat er aan te komen en de afgelopen week is het dan ook daadwerkelijk gebeurt; Joof.nl heeft met haar terugkeer in de top 10 professional network/vacaturesite LinkedIn naar de wachtkamer verwezen. Waar LinkedIn samen met Randstad’s vacature-aggregator DOVAjobs mag gaan uitvechten wie de elfde plaats gaat opeisen; de opmaat voor een terugkeer in de top 10.

Het volume aan vacatureplaatsingen ligt ondertussen maar liefst 20,8% lager dan in dezelfde periode een jaar geleden; het aantal unieke vacatures ligt 5,6% lager. Waarmee het jaar 2013 dus (aanzienlijk) slechter is begonnen dan 2012 en tegelijkertijd de negatieve teneur van eind 2012 naadloos wordt doorgezet in het nieuwe jaar.

De wekelijkse top 10
De top 10 over de afgelopen drie weken ziet er zo uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 51 – 1). Bron: Jobfeed

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2012 – 2013 (week 51 – 1). Bron: Jobfeed

Nu de  misplaatst hoger aantallen vacatures van Werk.nl uit de cijfers zijn verdwenen, is de reguliere orde weer hersteld. Jobbird op plaats 1, Banenmatch op plaats 2 en Werk.nl op plaats 3. Zo hoort het te zijn en zo is het dus gelukkig weer. Tegelijkertijd is aan de onderkant van de top 10 een ‘oude’ bekende teruggekeerd. Joof.nl heeft de 10e plaats van LinkedIn overgenomen die hierdoor weer is teruggezakt naar de wachtkamer waar ze zich samen met DOVAjobs kan opmaken voor een gevecht wie zich de runner-up mag gaan noemen.

Social media buzz
En dan de social media buzz en het sentiment van de afgelopen maand van de 10 grootste vacaturesites:

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Social media ‘buzz’ en sentiment van de 10 grootste vacaturesites, afgelopen 30 dagen. Bron: Coosto

Werk.nl staat afgetekend aan de kop van de ranglijst met vanzelfsprekend ook verreweg het hoogste percentage negatief sentiment. Het effect van de uitzending van RTL nieuws is per direct zichtbaar in de social media buzz, waarbij overigens kan worden gesteld dat het daadwerkelijk negatieve sentiment nog aanzienlijk hoger ligt dan hier getoond. Zoals bekend kan Coosto niet overweg met ironie en sarcasme. Feitelijk zijn bijna alle social media meldingen die aan Werk.nl refereren negatief; met uitzondering van de meldingen die van het UWV webcare team komen.

Geef een antwoord

1 Comment