De botte bijl van Monster hakt lustig voort

grafzerkHet is bijna niet meer bij te houden; zo snel worden er onderdelen van Monster afgestoten in de zo langzamerhand steeds ijdeler wordende hoop op een koper van de resterende boedel. Dit keer is de Monster Employment Index (MEI) het slachtoffer. Monster is zelfs zo haastig in het afstoten van afstervende ledematen dat ze de rapportage van de MEI voor december 2012 niet eens meer de deur uit doet…

Natuurlijk is de officiele motivatie voor het stopzetten van de MEI een zeer fraaie. Dit heeft Monster hierover te zeggen:

Starting this month, we will no longer be producing the monthly Monster Employment Index (MEI) reports. As Monster has grown, so too has our media-agnostic approach to sourcing and recruiting, including resume databases, media products targeting passive seekers, and social recruiting solutions. An index which measures only online job posting activity is no longer an accurate measure of our business, nor the market at large.

Volstrekte onzin natuurlijk; blijkbaar was de MEI niet alleen in Nederland volstrekte lariekoek maar ook in andere landen. Dit is oprecht een gevalletje van opgeruimd staat netjes. En als ik Monster een advies mag geven voor de volgende botte bijl actie dan is dat de volgende: zet BeKnown op zwart.

Geef een reactie

1 Comment