Heeft Dice TheSocialCV overgenomen?

Er zijn al maandenlang geruchten over een op handen zijnde overname van people aggregator TheSocialCV, maar volgens een betrouwbaar doch nog altijd onbevestigd bericht zou Dice de partij zijn die TheSocialCV ondertussen heeft overgenomen.

Dice is een (overigens zeer grote en beursgenoteerde) niche vacaturesite gericht op de IT beroepsgroep en daarmee ongetwijfeld zeer goed bekend met de uitdagingen bij het vinden van geschikt personeel via passieve werving. Waarmee de overname een volstrekt logische aanvulling (en gedeeltelijke vervanging) vormt op haar bestaande portfolio van vacatureplaatsingen en talent communities.

Dice maakte waarschijnlijk al gebruik van TheSocialCV voor haar open web search voor opdrachtgebers en een overname van TheSocialCV zou daadwerkelijk inhoud geven aan het Social Recruitment portfolio dat Dice al enige tijd promoot. Daarnaast zal TheSocialCV ongetwijfeld de cv-database van Dice gaan verbeteren en verrijken.

Hiermee is Dice de eerste vacaturesite die de aanvulling van passieve met actieve werving (via people aggregation) maakt. Naar alle waarschijnlijkheid een levensverlengende actie van de vacaturesite die zichzelf hiermee hernieuwde relevantie geeft. Tegelijkertijd is het een bemoedigend signaal voor de zeer jonge niche van people aggregators binnen het recruitment domein; hoewel RemarkableHire en Entelo (die zich beiden primair richten op de IT beroepsgroep binnen de VS) hiermee een potentiele koper uit het zicht zien verdwijnen. Maar het zou me verbazen als de belangstelling voor people aggregators in de komende jaren niet sterk zal gaan stijgen.

De overname geeft TheSocialCV ongetwijfeld een veel grotere financiele armslag. De vraag is echter in hoeverre de associatie met een vacaturesite de markt voor het bedrijf zal verkleinen. Tenslotte zijn haar Freshup en CloudSource producten ook op vacaturesites met een cv-database gericht. Maar ik kan me niet goed voorstellen welke vacaturesite nog zal overwegen om diensten van TheSocialCV af te nemen. Het zou me niet verbazen als Dice op termijn TheSocialCV in haar totaliteit van de markt haalt. Gezien (het enorme gebrek aan) commerciele slagkracht van TheSocialCV tot op dit moment zou dat overigens een logische keuze zijn.

Op een verzoek om bevestiging aan zowel Dice als TheSocialCV (WorkDigital) is tot op dit moment geen antwoord ontvangen.

Geef een antwoord

1 Comment