Wie wil een aandeel in CareerBuilder?

Logotype CareerBuilderUitgever Tribune Co. is herrezen uit haar faillissement en zal als een gevolg daarvan beginnen aan een grote uitverkoop van haar assets. En dat betekent naar alle waarschijnlijkheid ook de verkoop van de resterende aandelen in CareerBuilder. Tribune heeft nog altijd 30,8% van de aandelen van de vacaturesite in handen. Andere aandeelhouders zijn Gannet (50,8%), Microsoft (4%) en McClatchy Co. (14,4%).

Toen Tribune nog voor haar leven vocht (najaar 2008) heeft het bedrijf 10% van haar aandelen overgedaan aan Gannet voor een bedrag van $135 miljoen. Waarmee CareerBuilder op dat moment dus $1,35 miljard waard was. Ter vergelijking, toen (3 september 2008) was Monster $2,3 miljard waard terwijl dat bedrijf nu nog slechts een marktwaarde van $690 miljoen heeft. Waarmee ook meteen een indicatie is gegeven van de huidige waarde van CareerBuilder; zo’n slordige $400 miljoen. Waarmee die 31% van de aandelen een bedrag van ongeveer $120 miljoen vertegenwoordigen. Hoewel Tribune het ongetwijfeld voor aanzienlijk meer zal willen verkopen.

Wie wil een minderheidsaandeel in een bedrijf met een gedateerd business model voor minstens $120 miljoen? Niet dringen…

Geef een reactie