Zelfs CEO’s omarmen social media (binnen 5 jaar)

IBM publiceert iedere twee jaar een bijzonder interessant rapport; het resultaat is van face-to-face conversations with more than 1,700 chief executive officers in 64 countries. Dit keer heeft het rapport de titel Leading through Connections. Zonder het rapport hiermee te kort te doen, wil ik met name onderstaande grafiek onder de aandacht brengen, zonder hierbij enige toelichting te geven. Als de grafiek niet voor zichzelf spreekt weet ik het ook niet meer.

IBM, figuur 1

En in het kader van de meer dan overhypte big data ‘revolutie’ ook nog even het volgende inzicht:

IBM, figuur 2

Met andere woorden; big data is lang niet voldoende. Je moet er ook iets mee kunnen doen (verwerven inzicht) en vervolgens op dat inzicht ook daadwerkelijk acteren.

Voldoende sneak peeks… Downloaden dat rapport.

Geef een reactie

1 Comment