XING neemt Kununu over

Logotype KununuWaar de Nederlandse werkgeversbeoordelaar CompanyRating een roemloze dood is gestorven heeft Oostenrijkse collega Kununu een goed betaald onderkomen bij XING gevonden. Kununu is voor maar liefst EUR 3,6 miljoen overgenomen door het professionele netwerk voor Duitssprekenden. Waarbij via een earn-out constructie in februari 2015 nog eens maximaal EUR 5,8 miljoen door de verkopers kan worden verdiend indien bepaalde omzet- en EBITA-doelstellingen in de komende jaren worden behaald.

Thomas Volmoeller (CEO XING) geeft de volgende rationale voor de overname van Kununu:

XING is already Germany’s market leader when it comes to social recruiting. Our acquisition of kununu will significantly boost our position within this growth market. By uniting forces, kununu and XING can provide unique insights into companies. We can also help businesses to improve their image and, with it, their chances in the battle for top talent.

Hoe Kununu de positie van XING binnen social recruiting (wat dat dan ook moge wezen) gaat versterken is mij een godsraadsel. En waarom XING voor een fractie van die EUR 9,4 miljoen niet zelf een werkgeversbeoordelaar in elkaar kan flansen evenmin. Het is voor de hoogte van de earn-out van de Kununu oprichters te hopen dat Glassdoor zich in haar internationale expansie niet al te snel op Duitsland zal gaan richten. Die kans is overigens vrij groot. Tenslotte is Duitsland op social media gebied nog altijd een achtergebleven gebied.

Geef een reactie

2 Comments